Merhabalar
Dostum öncelikle hepimize doğru yol nasip olsun demek istiyorum.
Günümüz insanlarının dine bakışındaki en büyük problem mevcut kişiler ve bu kişilerin yaptıkları ile alakalı bir soğuma var.
Örneğin kendisinin Müslüman olduğunu iddia eden bir kişinin davranışından dolayı Müslümanlığın kötü bir şey yahut yanlış bir din olduğu sonucuna varılıyor.
İslam dinin ben günümüzdeki kişilerin veya geçmişteki kişilerin davranışları yada kendisini hoca alim sıfatıyla tanıtan kişilerin yanlışlarından ziyade kendimi Kuran'ın huzuruna bırakıyorum.
Sorunuza gelecek olursak, İnançlı bir insan olarak bildiklerimi paylaşmak isterim.
Müslüman aileden gelmenin bir önemi olmamakla birlikte sizin inancınızın önemi ve samimiyet önemlidir.
Örnek : Peygamber Efendimiz kızı için kendisinin kızı olmasının bir öneminin olmadığını belirterek. Allah katında diğer kullardan bir ayrıcalığı olmayacağını bildirmiştir.
Bilimsel Örnek : Benim babamın Müslüman olması benim Ateist yahu Deist olmamı engellemeyeceği ve günahkar birisi olma ihtimalim kadar Müslümanlık dışındaki bir ailede doğan kişilerin benden daha Salih insan olabileceği aynı orandadır.
Bu konular çok uzun ve önemli bir konular. İnanan kimseler için var oluş sebebidir. Yaşam biçiminizi etkileyecek en önemli karardır. Araştırırken sizden tek isteğim XXX Dinine inanan insanın davranışı ile xxx dinini yargılamamanızdır. Biliyoruz ki o kişi o dinin temsilcisi değildir. Bu görüşten sıyrılarak bir araştırma yapmanızı tavsiye ederim. Umarım karşınıza doğru yönlendirecek kimseler çıkar.