Merhaba,
tecrübesiz üniversite mezunun iş arayış hikayesine benziyor biraz. Oradaki paradokstan çıkış okurken staj yapmaktan geçiyor. Bu konular ile ilgili bir deneyimim yok ama ilgili firmada ilk olarak freelance olarak çalışıp sonrasında iş ahlakı ve beceriler firma tarafından teyit edilmiş olacağı için sponsor firma olma olasılığını bir hayli artırıyor.
Yeni mezun değilim hem okurken çalıştım hem okuldan önce hem okuldan sonra aslında bilgi birikimim ve özgeçmişime güveniyorum. Zaman zaman teklifte alıyorum ama çalışma vizesi olmayınca gidemiyorum. Her firmanın yetkisi yok . Yetkili olan firmalarda çok büyük firmalar olduğu için vizeyle uğraşmak yerine halihazırda vizesi olan kişileri tercih ediyorlar
Yabancilar icin calisma vizesi kisa sürede cikmiyor maalesef. Benimki yaklasik 2-3 ay sonra gelmisti. Firmalarin yurt disindan isci getirebilmesi icin ilk önce o ülkede o alanda o ülkenin oturumlulari is ariyor mu diye bakiliyor, gercekten ihtiyac varsa calisma ofisleri izin veriyor. Bu yüzden uzun sürüyor. Firmalar o kadar beklemek istemiyor demek ki.
Evet şuan en büyük sorun bu . Adamlar iş teklifi yapıyorlar konuşuyorum. En son iş ab vizesi veya ilgili ülkenin vizesine dönüyor. Çalışma vizesi olmayınca üzgünüz çalışamayız diyorlar