Yanlış anlamayın ama inanca bağlı soruların cevapları forumlarda bulunacağını düşünmüyorum. Özellikle de webmaster forumunda. Forumda yaygın olarak yaşı 15-50 arası bir sürü Türk, doğduğu ve yetiştirildiği ailedeki insanlar gibi kendini müslüman olarak olarak tanımlaya gelmiş insanlar mevcut. Bunun kendileri için bir mükafat veya ayrıcalık olduğunu düşünerek şükretmektedirler. Bu yüzden soruya tarafsız değil inançları doğrultusunda cevap vereceklerdir. Bu da haliyle objektif bir yaklaşım olmaz. Bunu altta açıklayacağım.
Elbette az da olsa herhangi bir dini benimsememiş, dinden kendi arzusu ile kopmuş kişiler de mevcut. Anayasasında laiklik tanımı bulunan bir ülkede herkesin istediği şeye inanma özgürlüğü var. Tabi inandığı şey bir başka özgür bireyin hayatını yaşama şekline müdahalede bulunmadığı süreçte bunun doğru olduğunu düşünüyorum.
Eğer bir müslümansanız, zaten size gelen her soruya bir cevap bulabilirsiniz. Çünkü temeli inancınızdır. İnancın temeli ise yine kişinin kendi kanıksadıklarıdır. Neden Muhammed'in peygamberliğini kabul etmeli ve Allah'ın bir olduğunu kabul etmeliyiz?
İslam inancına göre tüm evren kainat, Muhammed'in nuru sayesinde oluşmuştur. "Eğer Muhammed'in nuru olmasaydı ben bu evreni ve yaşamı yaratmazdım" diyen bir anlayışı temel alan bir dinden bahsediyoruz. Şimdi bu kadar derin bir temeli kabul etmeden diğer sorulara cevap aramak bence temeli anlamadan direkt başka bir alana atlamak olur.
İslam ve diğer İbrahimi dinler olan Hristiyanlık ve Musevilik mutlak itaat ve kayıtsız inanç ve kabullenişi barındırır. Zaten bu dinlerin, insanların yaşam biçiminden siyasete kadar bu kadar yaygın ve güçlü olmalarının sebebi de budur.
Müslümanım diyen adamın, araştırmadan uzak, dinler tarihini incelememiş, felsefi düşünce ile alakası olmayan, ezbere düşünen, namazda okuduğu surelerin anlamını bile bilmeden namaz kılan bir insana sunduğu kalem argümanı (kalemin bir yaratıcısı varsa) onun inancını pekiştirmesi için yeterli gelirken, bahsettiğim konularda kafa yormuş, vicdanının veya etik değerlerine sebep olarak dini göstermeyen bir kişi için bu tür şeyler sinek vızıltısından farksızdır. Çünkü mantık dışıdır. Kabul edilemezdir.
Ben hep şunu söylerim, mantığına uymadığını düşündüğün şeyler varsa ama kendini bir dine inanmaya ihtiyaç duyar halde buluyorsan inanmaya devam etmelisin. Ama ihtiyaç duymuyorsan zaten gerek yok demektir.