Aslında bu forum için zamanında düşündüğüm çok şey var...

• Gelişmiş ignore sistemi eklerdim. Kategori/etiket/başlık/kelime/konu olarak detaylı filtreleme seçeneği sayesinde kullanıcıların sadece istediği içeriğe ulaşmasını sağlardım.

• Güven faktörü sistemi oluşturdum. Bu güven faktörü kullanıcının bir çok değerini analiz ederek 🔵🔴🟡🟠🟢 5 farklı aşamadan oluşturur ve profilinde bu tarz bir renk gözükmesini sağlardım. Ticaret puanı, üyelik yaşı, raporlamaları, şikayetleri, geçmiş premium alımları vb. bir çok faktörü analiz eden bu sistem kullanıcı çok başarılıysa ve güvenliyse yeşil, çok kötüyse kırmızı ve nötr ise mavi ışık yakmasını sağlardım profilinde.

• Konu ön eklerini daha fazla genişletir ve tasarımsal yönden güzelleştirirdim, ikonlu ve daha belirgin hale getirirdim. Aynı zamanda kategori içinde konu ön eke göre filtreleme eklerdim.

• R10 API sistemi eklerdim. Örnek veriyorum bir hosting firmasısınız ve hosting konunuzun altında referans yorumlarınız var siz bu apiyi alıp sitenize koyduğunuzda apinin fonksiyonu sayesinde yorumları sitenize çekebileceksiniz. Veyahut kendi kişisel siteniz var ve orada referanslar kısmı açtınız api sayesinde tüm ticaret puanlarını sitenizde gösterebileceksiniz.

• Moderasyon paneli eklerdim. Moderatör kaç saat forumda aktif olmuş, moderatörüm ne kadar rapor cevaplamış, moderatörler hakkında yine güven faktörü tarzı bir sistem oluşturmuş ve en çok çalışan kim, kim işini yapmıyor vs. bunları detaylı olarak görebileceğim bir panel ayarlardım. Forumda hızlı işlem yapılması önemli bir konu. Örnek veriyorum bir iftira oluşur ve buna kısa sürede dönülmez ise karşıda iftiraya uğrayan kişinin itibarı zedelenir. Bu sorunu ne kadar erken fixlersek o kadar iyi olur ve karşıdaki insan en az zarar görmüş olur. Bu hızla kaynaklı tabii. Bunun içinde panele mutlaka ilgili kategori moderatörünün ortalama rapora dönüş süresini hesaplayan bir sistemde eklerim. Bu sistem hakkında daha uzun şeyler yazabilirim aslında bir çok faktör mevcut.

• Middleman(Aracı) sistemi eklerim. Örnek veriyorum siz ticaret yapıyorsunuz 1500 TL'ye bir instagram hesabı alacaksınız. Ufak bir komisyonla görevlendirdiğimiz kişi size aracı oluyor ve ticaretinizi daha güvenli şekilde gerçekleştirmiş oluyorsunuz. Haliyle dolandırıcılıkların önüne büyük bir şekilde geçmiş oluyorsunuz. Bu işlemleri de tabii kayıt alınabilmesi için forum içerisinde özel bir arayüzle hallederdim, anlık chat ve online ödeme sistemleride buna entegre olacaktır tabii..

• Konu içlerini daha zenginleştirebilmek adına tablolar / akordiyon s.s.s. / galeri / slider / sözleşme sekmesi vb. tarzında şeyler ekleyerek konu içlerindeki verimi daha fazla arttırırdım. Ürünlerinizi daha iyi sunabilir, daha fazla detay ekleyerek gereksiz vakit kaybı olan PMleşmelerin önüne geçerek direkt ticaretlerinizi hızlı şekilde sağlamlaştırmış olurdum.

• Forum anasayfasına sidebar eklerdim xenforo'da hali hazırda sidebar mevcut. Bu sidebarı istediğiniz gibi özelleştirebileceksiniz. Sürükle bırak kaydır bırak tarzı sistemi olacak. En son ticaret yapanlar, takip ettiğiniz kategorilerdeki son konular/yorumlar, en çok r10+ alanlar vb. gibi widgetler olur bu sidebarda sizin istediğiniz ayarlarda istediğiniz gibi özelleştireceksiniz.

• Tema özelleştirme sistemi, hali hazırda var biliyorum ancak daha gelişmişini istiyorum. Header footer renk değiştirme, daha farklı tema seçenekleri, dark mod özelleştirmesi vb. Bazen forumda görmek istemediğiniz kısımlar göz yorucu kısımlar vs. olabiliyor onların kaldırılması.

Maybe a day...