Dış Güçler Allah Devletimize Zeval Vermesin Bütün Dünyada enflasyon var Almanya bizi kıskanıyor Almanya'da amcaoğlum aradı ekmek alacak para bulamıyorlarmış. Bir de enflasyonun sebebi Allah hocam ben bunları diyorum

.
Ülkede üretim diye bir şey kalmadı. Devletimiz semeri 50 dan alıyor 130 dan vatandaşına satıyor. İşçi desen zaten karın tokluğuna

Hiçbir sistem yolunda ilerlemiyor o yüzden ben yorum yapılacak düşünülecek bir şey bilmiyorum. Sağlık sistemimiz örneğin : 10 tane doktor var önceden doktor başına günde 20 türk hasta düşüyordu herkes iyi kötü bakılıyordu. 20 türk hastanın yanına 20 suriyeli afganı getirdiler. Onlar gelince bir de doktorlar istifa etti sonuç : Babam 6 aydır hastaneden randevu alamıyor.
Mülteciler gelmeden önce bol bol kiralik satılık ev olduğu için fiyatlarda fazla oynama olmuyordu. Ülkeye x.xxx.xxx sayıda mülteci aldılar arz talebi karşılayamadığı için geçen sene 1000 lira olan ev 4500 lira oldu.
Şuan enflasyonla başa çıkabilmek için sürekli para basılıyor , dolaşımdaki reel para değeri arttıkça TL değer kaybediyor. 10 lira alan adamın maaşı 20 lira oldu . Geçen sene 8 lirayla geçinip 2 lira kenara atabiliyordu şuan 20 lira bitiyor üstüne 10 lira kredi kartına giriyor.
Aslında halkımız biraz matematik bilse canım ülkemin bütün problemleri çözülecek ama neyse. Günlerdir içimde biriktirdiğim her şeyi matematik ile kusuverdim rahatsızlık verdiysem kusura bakmayın.