genel olarak ülkemizdeki aşırıya kaçan müslümanlar şunu düşünemiyor: tanrı mantıken insandan daha zeki olmalı, onu bilmeli değil mi? ben islam inancına mensup iken, bana nasıl hesap vereceksin? diye sorulduğunda genelde böyle cevap verirdim. insan aklımla başka bir insana açıklayabildiğim durumu neden en yüce olarak nitelendirilen varlığa anlatamayayım?
anladığım kadarıyla hala manevi olarak duygularınızda emin değilsiniz. dini reddettikten sonra halen, ya varsa? diye sorgulamanız yaşam huzurunuzu kaçıracaktır. gerçekten emin olana kadar ibadetlerime devam etmiştim. size de öneririm.
Allah'ı insanlarla kıyaslarsak doğru yoldan şaşarız, zeka kavramı Allah'tan bağımsızdır biz terimleri Allah'ı anlamak için kullanıyoruz ama Allah yarattığı terimlere bağımlı değildir, sonsuzluk kavramı Allah'ı anlamak için bir terimdir ama biz bile sonsuzluğu anlayacak yapıda değiliz, ülkemizde olan tüm müslümanlar günahkardır, günahkara bakarak günahkar olursun yanlış yerde doğruları aramamak lazım.
"Ya varsa?" bir sorudur ve insan düşünmelidir, imanlının da imanını ölçen soru "Ya yoksa?" dır zaten, inanç dediğimiz şey tam emin olmayıp tam emin olduğunu düşünmektir.
Her zaman insan aklının tam olarak çözemeyeceği kavramlar olduğu için inanç kavramı vardır, her şeyi bilseydik bura da olmamızın amacı ne olurdu?