Profilimdeki WhatsApptan yazın hocam
Net bir şekilde sorucam. İmtihanlara inanıyor musunuz? Diyelim ki inanalım.( ben şuan inanmıyorum.) Mesela imtihanlar nelerdir: Kimisi maddiyattan, kimisi sağlıktan, kimisi evlattan... Şimdi en basitinden kendi imtihanımı varmışcasına söylüyorum. Neden manevi olarak zorluk çekiyorum? Neden hiçbir şekilde gezemiyorum? Neden rahat bir hayat yaşamıyorum? Mesela bunlar benim ufacık imtihanlarım olsun. Bir başkasına baktığımızda kimisi en iyi şekilde yaşıyorken kimisi neden çöp topluyor? Neden böyle bir adaletsizlik var? Hani deniliyor ki herkesin kendi derdine kendi dermanı varmış. Yani allah kimsenin kaldıramıcağı yükü vermez. Ya bana neden psikolojik olarak zor hayat veriyor? Benim neden böyle bir hayatm var? İnsanların bir kısmı mutlu olsun diyelim. Neden diğer insanlar değil?
Ve ayretten şöyle bir soruyu da eklemek isterim. Neden allah kulların canının yanmasını ister? Bugün inaılmaz yoruldum inanılmaz çalıştım, gelip bilgisayar başında kendimi geliştirmeye çalıştırıyorum da, neden bu kadar zor bir hayat çekmemizi istiyor? O kadar kudretli bir yaratıcı neden kulun zarar görmesini veya üzülmesini ister? ( cümlelerde yanlış anlaşılma veya bozukluk olabilir, idare ederseniz sevinirim

DD)