Bilinçli ve bir şeyleri mğrenme gayretinde olan gençlerin sorduğu önemli sorulardan,seni tebrik ediyorum. cevaplara gelecek olursak
1. sorunun cevabı
din bilinçli bir tercihtir. mesela:
kişi ingilterede doğdu ise kendini öevreden dolayı hristiyan olarak tanımlar,türkiye de doğan kişi çevreden dolayı kendini müslüman olarak tanımlar. fakat kendini bu şekilde tanımlaması onu hristiyan ya da müslüman yapmaz. iman demek, kaben benimsemek demektir. kişi araştırıp öğrenmeden benimseyemez.
ben müslümanım diyen kişiye desek ki iddia oynamak haram mıdır? cevabı hayır değildir ise bu kişi kafirdir. çünkğ Allah ın açık ayetini reddetmiştir. kendini müslüman olarak tanımlaması hiçbir şey ifade etmez.
Sonuç olarak ilk cümleye carıyoruz. eğer kişi okumadı ve araştırmadı ise kendini hangi inançtan tanımladığının bir önemi yok,bu kişi müslüman değildir. ve bu yüzden diyoruz ki Allah adildir. Herkese akıl ve irade verir,insanlar araştırarak dilerse iman eder dilerse inkar eder.yani hangi ülkede doğduğunun bir önemi yoktur. bunun örneğini forumda bile bolca görüyoruz. kişi ben müslümanım diyor ama bence faiz haram değildir diyor. İşte bu yüzden toplumda kendini müslüman zanneden kafirler var ve onları görenler de müslğma zannettiği için gençlerin aklına doğal olarak müslüman memlekette doğmayanların suçu ne sorusu geliyor.
2. sorunun cevabı
müslüman olanlar değil müslüman ölenler mutlaka cennete gidecek. yani benimseyenler.Müslümanlık giçbir toplumun tapulu malı değil,ben kendime müslüman diyorum cennete gideceğim diye bir şey yok.
Allah hepimize iman ile ölmeyi nasibetsin.
sorular aorman ve cevaplar araman çok güzel. merak ettiğin soruları pm ile sorabilirsin
Teşekkür ederim hocam mutlaka olacaktır