kalitelihostorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam merakımdan soruyorum diğer dinlerin kitaplarını okudun yada bilgisi olan birisinden dinledin mi ? Kuran dahil.
Hani diğerleri müslümanlığı seçebilirler diyorsunuz ya aynı şey sizin içinde geçerli çünkü.

Ayrıca Uçakların arabaların olduğu bir çağda şehir değiştiremiyoruz internet deseniz 1990 sonrası kullanılmaya başladı siz dini 30 sene öncesin'de nasıl din yaymayı yada araştırmayı düşünüyorsunuz.

Örnek veriyorum İsrailde her mahallede diğer din kitaplarını veyahut Kuranı kerim mi dağıtıyorlar acaba.

Yada başka açıdan bakarsak kuranın indirilmesinden önce yaşayan milyarlarca insan ne olacak ?

Bu arada yanlış anlamayın sadece sordum
Yok yanlış anlasilacak bir konu yok burada konuşuyoruz sadece. Ama sorularin yanlış

1. kitap ehli ne demek onu ogrenmen lazim. Kitap indirilen tum kitaplara iman eden kişiler..Sadece Kurana iman edene denmez, Hatta sadece 4 büyük kitaba degil, Ademe indirilip inananlarda kitap ehli, Tevrat incile inanda kitap ehlidir.
2. Esimin 13 yıllık hem yazilisa gore ayet ayet, Hem indirilme sirasina göre ayet ayet arastirdigi hadislerde desteklediği bir Kuran calismasi mevcut sagolsun bende bu calismalarindan faydalaniyorum. Diger dinleri arastiemadim çünkü yasadigim dinin dogru olma potansiyeli digerlerinden daha yuksek. Mesela diger dinlerin buyuk oranda degisime ugramasinin temel sebebi matbaanin olmamasi, kagit kalem yazma ve kayit altina tutma isleminin cok kisitli olmasindan kaynaklidir. Kuran ise matbaa zamanina denk gelmesi, Yazma kayit altina alma islevinin gelismesi ve hemen kitap haline getirilmesi ile olasi farklilastirilmasina engel olunmaya calisilmistir. zira incili ill etapta sadece papazlar okur ve onlara itimat edilir di hatta kiliselerin cennetten arsa sattigini hepimiz biliyoruz.

3. Bugun sehir degistiremiyorsun ama sehri ayagina getirebiliyorsun internet vasitasiyla imkanları kullanip kullanamamak seninle alakali bir durum. Bu kadar din son 30 yilda mi yayildi saniyorsunuz. İnternetin ortaya cikmasi sadece bilgiye erişimi kolaylaştırdı ve bilginin hizlica gelistirilmesine destek sağladı. Eskiden kutuphaneler vardi internetin varligi yuzunden kutuphaneler unutuldu yoksa eskiden bilgisizlikvardi diye düşünmeyin. Mesela biz suanda zekamizi asiri gerekszi bir sekilde dolduruyoruz sokakta yuruyrosun heryer de bir tabela bir yazi bir resim bir arac plakasi eskiden bunlar olmadigi icin insan zekasi cok daha temiz ve saf sadece olmasi gereken bilgilerle doluyordu ama şuanda oyle mi dun ne yedigimizi unutuyoruz.