Sore adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ya hocam nasıl adaleti tam? Dünya ya gelmiş 200 bin peygamber var ve kuranda sadece 25 tanesinin adı geçiyor bu bile adaletsizlik değil mi? Diğer peygamberlerin suçu ne onları neden tanımıyoruz? Ayrıca niye kadın peygamber yok? Kadınlara karşı adaletsizlik değil mi? Niye bütün peygamberler orta doğudan çıkıyor ben hiç farklı bölgelerden peygamber çıktığını görmedim. Ama bütün insanlığa gönderildi. Anlamadım açıkçası
Hocam bizim eskiden inandığımız GÖK TENGRİ de bir dinin parçası. Thor da başka birisinin tanrısı
Dinleri 2022 ye göre değil, cahiliye devri ve toplumun yapısına göre değerlendirmen lazım.
600 senesinde ataerkil topluluk ağır basıyordu. Olmaması çok doğal. Ama eski Yunanlara baktığında kadın tanrıçalar var. Bunların oraya Allah'ın elçileri olarak gönderildiği veya gönderilmediği ne malum? Çıkarım yapamayız ama yazılı kaynaklar var değil mi? Onun için de soru burada anlamsız kalıyor.

Kur'an tüm insanlığa gönderildi doğru. Ancak, İslam dan önceki dinler için yargılanma mevzusu, kendi inançlarına göre olacaktır. Hiçbir şeyden habersiz kişiler doğal olarak yargılanamaz.