Herkese merhaba. Ben müslüman ailede doğan hatta deist olduktan sonra aile tarafından iyi karşılanmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Benim kafamı kurcalayan o kadar çok şey oldu ki buraya yazsam sığmaz. Sadece şu 2 sorunun cevabını almak istiyorum. Çok araştırdım çok din hocalarına sordum ( çoğu da tersledi) tatmin edici bir cevap bulamadım. İlk soruma gelecek olursak müslüman ailede doğan çocuk ile müslüman olmayan ailede doğan çocuk arasındaki adalet farkını öğrenmek istiyorum yani ne kadar adaletli bir durum? Diğer sorum ise Kuran'da müslüman olan herkes bir gün Cennet kapılarının açılacağını söylüyor lakin öldükten sonra gelen melek dinin nedir sorusu sorduğunda kişi buna İslam dedikten sonra tamamda sen neye göre müslüman oldun yada aileden gelen bir geleneğe göre mi kendin araştırdın buldun mu sonucu diye sormayacak mı yoksa adam sonuçta müslüman islam dediği zaman bildin geç mi diyecek? Teşekkürler
Zümer Suresi 9. Ayette Yüce Allah "Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?" diyerek bizlere aslında ilk sorunun cevabını veriyor. Yine Zilzal Suresinin son ayetlerinde kim zerre miktarı hayır işlerse mükafatını görür. Kim zerre miktarı şer işlerse cezasını çeker buyurarak yapılan her işin bir karşılığı olduğunu belirtiyor. Tabi bu karşılıkta ilk ayette belirtildiği gibi herkes sorguya farklı çekilecektir. Müslüman ülkede doğan biri ile gayrimüslim bir ülkede doğan insanın hesabı elbetteki bir olmayacaktır.
2. Soruna gelecek olursak kabir azabı ve kabirde sorulan sorular konusu tartışmalı bir konudur. Kabir azabı var veya yok diyen görüşleri inceleyerek sorunun cevabını bir nevi bulabilirsin. Bir Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak kabir soruları konusunda bende şüpheliyim. Çünkü biz Kader ve Kazaya iman ederken Yüce Allahın bizim hakkımızda herşeyi bildiğine de inanırız. Bu nedenle kabirde tekrar bunların sorulması ve bizlerin cevaplaması gibi anlatıların tutarsız tarafları çoktur.