KaoS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben araştırdım ve hala araştıyordum yaşım 35 bu iş kalp işidir kardeşim ailede bitmez çevrede bitmez onu anlatmaya çalıştım size adeletsizlik islamda olmaz bu yaratıcı kavramına ters bir terimdir.

Kendisinde Allah’a döndürüleceğiniz günden korkup sakının. Sonra her nefse kazandıkları eksiksiz olarak verilecek ve onlar zulme de uğramayacaklardır. (2/Bakara 281)

► (Vuku bulacağında) şüphe olmayan o gün için kendilerini topladığımızda (hâlleri) nice olur? Sonra her nefse kazandığı eksiksiz verilir; onlar zulme de uğramazlar. (3/Âl-i İmran 25)

► Bu (ayetler), sana okuduğumuz Allah’ın hak olan ayetleridir. Allah, âlemler için zulüm/haksızlık dilemez. (3/Âl-i İmran 108)

► Onların bu dünya hayatında yapmış oldukları infakların misali, soğuk ve kavurucu bir rüzgârın misali gibidir. (Masiyetlerle) nefislerine zulmeden bir topluluğun ekinine isabet etmiş ve (ekini) helak etmiştir. Allah (onları cezalandırmakla) onlara zulmetmedi. Lakin onlar (masiyetlere dalıp helakı hak etmekle) kendi kendilerine zulmediyorlardı. (3/Âl-i İmran 117)

► Hiçbir peygamberin (vahyi gizlemesi ya da ganimet mallarından çalarak) ihanet içinde (olması) söz konusu olamaz. Kim de ihanet içinde olursa Kıyamet Günü ihanetiyle birlikte (Allah’ın huzuruna) gelir. Sonra her nefse kazandığı, karşılıksız verilir ve onlar zulme de uğramazlar. (3/Âl-i İmran 161)

► Bu (ceza), ellerinizle (yapıp) takdim ettiğinizin karşılığıdır. Allah, kullarına karşı zalim değildir. (3/Âl-i İmran 182)

► Şüphesiz ki Allah, zerre ağırlığınca dahi zulmetmez. Şayet bir iyilik yapılmışsa onu kat kat fazlalaştırır ve kendi yanından büyük bir ecir verir. (4/Nisâ 40)

► Nefislerini temize çıkaranları görmedin mi? (Hayır, öyle değil!) Bilakis, Allah dilediğini temize çıkarır. Ve onlar kıl kadar da olsa zulme uğramazlar. (4/Nisâ 49)

Ben islam dinin yaklaşık 13 senedir yoğun bir araştırma şeklinde yaşıyorum hamd olsun. İslamda en ufak bir mesele bile atlamamış adelet konusunda islam kadar mükemmel hiçbir nizam yoktur
Ya hocam nasıl adaleti tam? Dünya ya gelmiş 200 bin peygamber var ve kuranda sadece 25 tanesinin adı geçiyor bu bile adaletsizlik değil mi? Diğer peygamberlerin suçu ne onları neden tanımıyoruz? Ayrıca niye kadın peygamber yok? Kadınlara karşı adaletsizlik değil mi? Niye bütün peygamberler orta doğudan çıkıyor ben hiç farklı bölgelerden peygamber çıktığını görmedim. Ama bütün insanlığa gönderildi. Anlamadım açıkçası