Hayir çok araştırmamissin arastiedigini sanıyorsun.
iman kavrami onemli bir kavramdir. Her ne kadar dilinle iman ediyorum desende hal ve hareketlerin bunu tasdiklemiyorsa iman etmiş sayilmazsin. Iman ettin ama kul hakki yiyorsun iman ettin hirsizlik yapıyorsun iman ettin zina yapiyorsun iman etmek oyle kolay bir iş degildir. En sonunda cehennem cikarilip cennete koyma muhabbeti bu imanli kişileri kasteder. musluman olup Allah a sirk kosup, kitabini peygamberini sallamiyorum demek imansizliga bir ornektir. Burdan sorunun cevabini cikarmak zor değil. diger bir soruna gelirsek insan ozgur bir bireydir. Nasil ki siz musluman dogup buyuyup deistlige kaydiysaniz diger dinlere mensup bireyler niye yapamazsin bunu. Ayrica Allah u teala musluman dogurarak sana bir kolaylik saglamamis sana bir gorev yuklemistir. Her musluman bilgisi dahilinde bilgisini karsidakine teblig etmekle yükümlüdür ve bu olunceye kadar devam eder. Ki zaten dunyanin 4/3 u kitap ehli Allah i peygamberleri kitaplari bilen ufak farkliliklari olan dinleri yasayan insanlar. Musluman dogmak bana gore sadece ve sadece bir nimet ve şeref kesinlikle avantaj degil aksine dezavantaj sen bildiklerinin tamamindan sorumlusun ama onlar oyle degil.
Hocam ben bu yazdıklarınızı dinledim okudum. Pek tatmin edici değil. Teşekkür ederim ilgin için