Sore adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam hiç bir dine inanmıyorum ben. Sizden önceki arkadaşa cevap verdim. Sizde aynı yoldasınız. Yani araştırmadan Müslümanlık kabul oluyor mu? Ailem müslüman bende Müslümanım bu mu yani? Sana öldüğünde ne öğrendin de hangi bilgiye sahip oldun da müslüman oldun yoksa ailen müslüman diye mi müslüman oldun diye sormayacaklar mı?
Hiçbir dine inanmıyorum diyorsunuz, Ama İslamiyet hakkında soru soruyorsunuz. Neyse. Ben sizin dininizi sormadım. Kimseyle de aynı yolda değilim. Ayrıca sadece size değil, sizin gibi konu açan ve bu tür konulara yorum yapanlar için genel olarak yazdım.
İslamiyet, ilk ve son din olduğunu iddia eder. Dünya'nın varoluşundan bu yana tüm dinlerin aslında İslamiyet dini olduğunu, diğer dinlerin değiştirildiğini veya tahrip olduğunu; ancak son din olan İslamiyet'in değiştirilemeyeceğini de iddia eder.
O yüzden diyorum ki, İslamiyet veya inançlar hakkında sorgulamak ve/veya araştırmak isteniyorsa en eski dinden son dine kadar iyi bir araştırmaya girmeniz gerekmekte. Burada açılan konular ve yorumlar insanları yanlış yönlendirmeye itebilir. Bunlar 2 satır yazıyla öğrenilecek konular değil.