Sore adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkese merhaba. Ben müslüman ailede doğan hatta deist olduktan sonra aile tarafından iyi karşılanmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Benim kafamı kurcalayan o kadar çok şey oldu ki buraya yazsam sığmaz. Sadece şu 2 sorunun cevabını almak istiyorum. Çok araştırdım çok din hocalarına sordum ( çoğu da tersledi) tatmin edici bir cevap bulamadım. İlk soruma gelecek olursak müslüman ailede doğan çocuk ile müslüman olmayan ailede doğan çocuk arasındaki adalet farkını öğrenmek istiyorum yani ne kadar adaletli bir durum? Diğer sorum ise Kuran'da müslüman olan herkes bir gün Cennet kapılarının açılacağını söylüyor lakin öldükten sonra gelen melek dinin nedir sorusu sorduğunda kişi buna İslam dedikten sonra tamamda sen neye göre müslüman oldun yada aileden gelen bir geleneğe göre mi kendin araştırdın buldun mu sonucu diye sormayacak mı yoksa adam sonuçta müslüman islam dediği zaman bildin geç mi diyecek? Teşekkürler
Ben de agnostik bir bireyim, bence dininin ne olduğunu sadece yakın çevrenden seni yargılamayacak, hor görmeyecek ve inancın yüzünden küçümsemeyecek kişilerin bilmesi daha sağlıklı yoksa ne yazık ki dışlanıyorsunuz veya laf yiyorsunuz, açıkçası benim için birinin inancı onu değiştirmez yaptıklarına bakarım bu kafada insanlara anlatın derdinizi