Merhaba değerli R10 üyeleri.

Uzun zamandır bir arkadaşımın işletmesi ve internet sitesi için SEO çalışması yapıyoruz. Çeşitli işlemler yapıldı ve şimdilik tatmin edici sonuçlar aldık. Ancak ne yaptıysam ilk iki sıraya ulaşamadım. Yerel iki firma çakılmış kalmış sanki oraya.

Rakip analizi yaptım ve rakiplerin bir çok backlinki bulunuyor. Ancak bunlar hep .xyz uzantılı sitelerden ve sitelere girmek istediğimde Semalt ile karşılaşıyorum. Abartısız 50 tanesine tek tek girdim hepsi direkt Semalt'a yönlendiriyor. Rakip sitelerde 300'ün üzerinde backlink bulunuyor ve hepsinin kaynağı aynı. Spam mı? Spam. Adamlar 1 senedir 1 ve 2. sırayı bırakıyorlar mı? Hayır. Bu arada iki sitenin yapımcısı da aynı firma(!)

Artık saçımı başımı yolmak üzereyim. On page ve Off page SEO çalışmaları yapıldı. Backlink ise yine iyi yerlerden alındı. Ama yok adamlar uçuyor resmen.

Bu nasıl oluyor? Hani spam sitelere geçit yoktu? Eğer öyleyse bende basıp geçeyim önlerine boşuna para harcatmayalım adama.

Daha önce bu durumla karşılaşan var mı? Gerçekten artık aklımı çok kurcalıyor sormak istedim en sonunda.

Şimdiden teşekkürler, iyi akşamlar dilerim.