Acemi birliğinde tuşlu telefon götüreceğim fakat ustaya geçince malum herkes telefon sokuyor içeriye benim kendi telefonum iPhone 12 bunu götürsem askere bir sorun yaşar mıyım? Tereddütte kaldım.
Acemi de nizamiye de giriş yaparken telefonda hat var mı? Varsa askercell olup olmadığı kontrol edildi, askercell değil ise telefona el konuldu, hat olmayan ise (Mesela ben) askercell içeride alacağız dedik telefonu verdiler (Sivil hat gizli soktum)
Ustaya gidince de yine aynı şekilde sivil hattı gizli sokmayı denedim fakat yemedi, telefonda hat yok diye el koydular, askercell ibraz ettiğim de teslim ettiler. Görev teslimi alıp, ortamı iyice öğrendikten terhise 3 - 4 ay kala akıllı telefonumu sokup gizli gizli kullandım (Görevim gereği sivil hat serbestti bana) Ben telefon sokmadan önce ve telefon soktuktan sonra sivil hat ve ya akıllı telefon yakalatanlar oldu, mahkemeye çıkarılıp askerlikleri uzadı ve ya bölük komutanının inisiyatif bağlı olarak ceza verildi. Gece 3 gündüz 3 nöbet, topu topu günde max gizli gizli 1 saat kullanılan akıllı telefon için risk göze alınır mı dersen bence alınmaz.
Nöbetteyken ben kuledeyim, diğer arkadaş kulübede (Bir şekilde bir yerine sokup nöbete telefon götürmüş) kameradan bakan nöbetçi uzman kulübe de bir ışık görüp o aşağıdaki sigara mı içiyor dedi baktım parıltı yok arkadaşa sordum sigaramı içiyorsun o parıltı ne birşey yok dedi bende aynı şekilde ilettim. Nöbetçi komutan bir türlü ikna olmadı nizamiyeden devriyeyi gönderdi gelenler didik didik edip bulamayınca gittiler, 2.ye gizli gelip suç üstü elinde telefonu yakalayıp telefonu istediler ama vermedi (Kendini deliliğe vuran biriydi nöbet bitimine kadar devriye bekledi, diğer nöbetçiler de gelince biz nizamiyeye doğru yola çıktık. Arkadaş yine nizamiye de telefonu teslim etmedi, nöbetçi komutan sabaha kadar oradan oraya süründürdü, bölük komutanı da gelince arkadaşı 1 hafta izne gönderdi