Efsaneyim66 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hz. Yezid islamiyete buyuk zarar vermistir. Onca masum insanlari dedesi Ebu Sufyan gibi katletmistir. Saltanatla halife olan kisinin benim gozumde gram degeri yoktur. Benim fikrim bu yönde.
Ebu Sufyan'ın eşi de Hind Bint Utbe yani Hz.Hamza'yı öldürtüp karaciğerini ısıran kişidir bu arada madem lafı geçti. Ben zarar verip vermemelerinden bahsetmiyorum, Yezid Müslüman mı değil mi? Ne olursa olsun bu kişi Müslüman, siz konuyu Yezid Müslüman değil, her Arap olanı Müslüman mı sanıyorsunuza getirdiniz mi getirmediniz mi? Bu arada Ebu Sufyan Müslüman olmak için çok güzel rüşvet almıştır, o dönem Hz.Hamza gibi, Ebu Sufyan ve Ebu Cehil olarak bilinen Amr Bin Hişam gibi, Ebu Leheb, Ebu Talib ve Ömer bin Hattab gibi güçlü isimlerin Müslüman olması çok önemliydi. Bu yüzden Ebu Sufyan gibi kişilere yağmalanan ganimetlerden çok daha fazla pay verilmiş ve Şam gibi önemli bir bölgenin yönetimi verilmiştir. Sünni Müslümanlar 5. İslam Halifesi Muaviye ve 6. İslam Halifesi Yezid'i Halife olarak tanırlar, sünni mezheplerin tümü böyle yapmışlardır ama Şia bu isimleri Halife olarak görmez. Ek bilgi olarak Yezid'in mezarını tahrip edip, yaktırıp, üzerine ordusuna bu mezara tuvaletlerini yapmalarının emrini veren ise Emir Timur'dur.