ag19 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben Müslümanım fakat argümanlarin çok zayıf lütfen kendince savunma çabasını bırak. Bir kere çok büyük bir tüccardı peygamber okuma yazma bilmemesi imkansız yazısız tuccarlik yapamazsın.

İkincisi kamera çıktığından beri donusmuyorlar demek ne saçma bir argüman.

Lütfen rica ediyorum kendini bu dini savunma zorunluğundaymış gibi hissetme belli ki senin görevin bu değil. Bırak ilim sahipleri yapsınlar bunu. Zarardan başka bir şey vermezsin bu sayede.
"Ben Müslümanım fakat argümanlarin çok zayıf lütfen kendince savunma çabasını bırak. Bir kere çok büyük bir tüccardı peygamber okuma yazma bilmemesi imkansız yazısız tuccarlik yapamazsın."

6. yüzyılı 21. yüzyıl ile mi kıyaslıyorsun Bugün hala Doğu Anadoluya git, okuma yazma bilmeden ticaret yapan görürsün ki 6. yüzyılda toplumun gerçekten büyük kısmı bilmiyordu; hatta Kur'an eğer yazıya geçirilmeseydi belki ezberden aktarılacaktı çünkü ezberleniyordu ve kitaplaştırılması da sonradan oldu.
Tüm kaynaklarda da peygamberin, okuma yazma bilmediği aktarılır; 100 sene önceye kadar bu toprakların bile %90'ına yakını bilmiyordu diye de düşünebilirsin ve imkansız kelimesi bir anda aklından uçup gidecek

Dostum bence senin de bilgin o dönemi düşünmen için zayıf, gerçekten kaynakları baştan ve detaylıca okumanı tavsiye ederim.