Açık kaynak demek apaçık ortada demek. Bir kişiye bir ürünü açık kaynak satıyorsanız, sattığınız kişi bu ürünü başkasına hediye edebilir yada daha uygun fiyata satabilir yada takas yoluyla ticarette kullanabilir. Forum dışında bu saydıım işlemler ile sahip olunan ürünler için hiçbir hak talep edemezsiniz. Forum içerisinde satış hakkı yazılımın yapımcısına ait ise ve sattığı kişi bu koyulan kuralı çiğnerse gerekli ceza satışı yapan kişiye verilir.
Ürün ana sağlayıcıdan alınmamış ise bununda takibini yapamazsınz. Çünkü paldır küldür önüne gelene satış yapıyorsunuz. Yukarıda bahsedilen yollar ile alınabilir. Bu alım işlemi için kimseden ticareti belgelendirmesini talep edemezsiniz çünkü ürün açık kaynak. Açık kaynağın ne olduğunu önce idrak edilmedi. Bir kere sattın bitti dahada izini süremezsin bu ürünün kimseyede nerden aldın diye hesap soramazsın. Sakin bir üslup ile açıklamaya çalışıyorum geliştiriciler beni yanlış anlamasın yada anlasın umrumda değil. Piyasayı zombi scriptlere boğdular şimdide açık kaynak satılan ürünü nerden aldın benden almadın aldığının kanıtını göster gibi absürt savunmalar yapmaktalar
2 gündür izliyorum elimde çekirdek ile.
Dipnot: Battığım dönemde düşük miktardan 30 kişiye kendi yazdığım paneli sattım pişman değilim. Sattığım insanlar o ürün ile çok iş yaptı zaman zaman dönüş yapanlar oluyor.