Arkadaşlar merhaba.
Bazen tüm fırsatlar gözünüzün önündedir ama göremezsiniz ya...
İşte ailem ve kendim için kazançlarımı arttırmak isterken tam olarak bu noktada takılıyordum.
Fakat 3-4 ay önce işimizdeki kazançlara tavan yaptıracak bir yol keşfettim. Gerçekten abartmadığımı göreceksiniz.
Ve bunu kendi işiniz için modellediğinizde kazandığınız paralara hayret edeceksiniz.
Şimdi ben 1.5 yıl önce cezaevlerinden kurtulduktan sonra dijital işlere girmeye karar verdim. (şuan hala mahkumum ama pandemi iznindeyim)
Kısa sürede öğrenip hizmet vereceğim beceriler araştırdım. Süreç beni WordPress hız optimizasyonu yapmaya itti.
Aceleyle harekete geçtim. Çünkü kaybedecek bir şeyim yoktu, kazanmam gerekense çok şey vardı.
İşimde uzman seviyesine gelme aşamasına kadar tek bir müşteri segmentine seslendim. Bu kişiler bizzat kendi sitesi olan kişilerdi.
Buna B2C (business to cunsomer) deniyor. Bu da güzel kazandırır ama hayallerinizi yaşatacak kadar değil.
Daha sonra öyle birşey yaşadım ki, yaptığım işe tüm bakış açım değişti.
Ajanslarla ortak çalışmak için teklifler ilettim. 9 tane ajans, müşterilerinin WordPress sitesinin hız işlerini bana verdi.
Bu seviye benim için yeterince doygun bir müşteri akışı anlamına geliyordu.
Sonra işler hiç tahmin edemeyeceğim kadar hızla büyüdü.
Yakın zamanda bir hosting firması da bana ulaştı. Firmalarında 30.000 internet sitesi barındırıldığını ve %70'inin WordPress olduğunu söylediler.
Bu sitelerin optimizasyonu için de sağolsun güvenilen biri olduğumu söylediler.
Buradan da bir teklif geldi. (kendileriyle anlaşamadık ama olsun başka firmalarla görüşmelerimiz devam ediyor)
Neyse kısacası gözden kaçırdığım fırsatın B2B'de(business to business) olduğunu gördüm.
Artık bu tür iş birliklerine daha çok odaklanacağım. Ve bunu kesinlikle size de öneririm.
Biraz hızlıca yazdım eksiğimiz olduysa kusura bakmayın. Saygılar ve sevgiler...