batoksca adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar, Google'un yaptığı tüm güncellemelerinin amacını anlarsanız hiçbir sorun yaşamazsınız.
Amacı nedir?
Kullanıcıya yaptığı sorgu ile eşleşen en alakalı sonuçları göstermek.
Çok basit.
batoksca adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mega büyüklükte bir ağdan bahsediyoruz, her zaman tutarlı çalışamaz. Evet ben de şikayetçiyim TR'de çok ciddi problemleri var Google'un. Ama bu güncellemeler global hamleler, her ülkenin arama davranışı alışkanlığı farklı olabilir. Yarın öbür gün TR'ye özgü büyük güncellemeler gelse bunun için ayrı bir yapılanma olsa daha iyi olur. Fakat bugün ne yazık ki bu mümkün değil. Dillere göre düzenli güncelleme yapmak ve böyle bir topa girmek belki yazılımsal olarak onlar için büyük bir yüktür, bilmiyorum.
Neden TR'yi gömdüm çünkü İngilizce'de Google, TR'den daha iyi ve daha adaletli.

Benim de bazı kelimelerim kayboluyor ama suçu biraz da kendimizde aramak gerekiyor, içeriği optimize etmek gerekebilir.
Hocam kafada olan kelimelerde özen gösterir en iyi makaleyi yazmşımdır. Ve sık sık güncellerdim. Google büyük yanlış yaptığını düşünüyorum cok sayıda kişi kafadaki kelimelerden kaybolmuş. Yani 2.3. ya da arka sayfalara atma olayı değil tamamen Google'dan aramadan çıkartmış. Ciddi bir problem olabilir.