fasb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kafaya bak. Trollük yapa yapa iyice kafaları yaktılar. Sömürülme kardeşim. Sömürülme. Hala olaya din bazlı bakıyorlar. Zaten bunun seçtikleri de bu kafada.

Şu an mesela avrupanın gelirinin kaçını afrika oluşturuyor? Afrika ve ortadoğu sömürülme işlemleri ne zaman bitti? O zamandan bu zamana avrupanın gelirleri neler? Örneğin Almanya ilaç satıyor Türkiye'ye sömüyor mu? Çağdaş ülkelerin gelirlerini kimler oluşturuyor? Türkiye 20 senedir sömürülüyor mu avrupa devletleri tarafından? Boş konuşmayın, kendinizi de çok büyük laflar söyleyen insanlar sanmayın. Yıllardır aynı geyikle düşük iqlu insanları kandırıp kandırıp duruyorsunuz.
Muhtemelen o şahıs bana laf sokmuştur, inanmayan ve fetva veren dediğine göre beni kastetmesi olası. Ben fetva verecek bilgiye sahibim ayrıca oldu mu, nice imamlar müftüler gördüm Fatiha'nın hatta Ezan'ın anlamını bile bilmeyen, ben hatip değilim sadece namaz kıldırıyorum diyen hocaları gördü bu gözler, ben en azından onlardan çok daha iyi okudum araştırdım, benim fikrime göre böyle diyebilirim mesela kişisel görüşümü söyleyebilirim burası özgür ve laik bir ülke, o cahillerin bir fikri varsa elbette benim hayli hayli fikrim olabilir. Bazen bu gibi durumlarda bana da hidayet dileme seansları oluyor, " hidayet " saçmalığı da artık midemi bulandırmaya başladı, Müslüman falan olmuyorum kardeşim sana ne ? Bana hidayet dilemek sana mı düştü? Al o hidayeti, isteyen birine dile ve bana bulaşma diyesi geliyor insanın. Onca araştırma sonucu iyice soğumuş, çelişki görmüş, yanlışlık fark etmiş birinin müslüman olmasını dilemek sadece bana mı aptalca geliyor? Ben onu bunu İsa'nın Musa'nın dinine, Zerdüştlüğe, Paganizme ona buna çağırıyor muyum? Bu kafalara anlatamazsın, bu kafalara bende bundan sonra yüce Tanrı Ahura Mazda Zerdüştlük inancı versin diye dua edeceğim artık. Nefret ettim hidayet kelimesinden yetti be, tornacı olmak istemeyen birine zorla tornacı olsun diye dua etmek gibi saçmalık ötesi bir şey bu. Birde böyle Afrika Avrupa karıştırmıyorlar mı, tam sinir oluyorum. Avrupalıların başarısını bir şeye bağlayıp Afrikalıları gariban ilan etmek için ellerinden geleni yaparlar. Zamanında Osmanlı da gavur icadı diye Matbaayı ülkeye onlarca yıl sokmamıştı, eğitime bile bir yerde gavur icadı diye karşı çıkılıyordu, 16. yüzyılda Rasathane açılıyor ama halkı Meleklerin bacaklarına bakıyorlar diyerek galeyana getirip Rasathanenin top atışları ile yok edilmesi sağlanmıştır. Bir toplum geri bırakılmışsa o toplum yok olur, aç kalır, gariban kalır, sefil olur işte bu kadar basit. Gelişmiş medeniyetler Ay'a hatta Mars'a araç gönderirken sen güneşe mızrak atıyorsan yenilmeye mahkumsun, bitti gitti. Üzerine mum diker gibi insanlığa hiçbir katkı vermemiş, bir icadı buluşu olmayan bedevilere sırf yerin altından petrol ve doğalgaz çıkıyor ve bunu satıp para kazanıyorlar diye bak müslüman toplumlar da gelişmiş algısı yaratmak ayrı bir komedi. Şunu tekrar anladık ki bazı şahısları dikkate almamak doğru kararmış.