Bir de aklıma şöyle bir şey takıldı hocam fikrinizi almak isterim. Bu ilan İstanbulda xxxxx firmaya ait bir ilan. Benzer ilanı Kayseri civarında 12 bin+prim net 15-18 bin gibi birkaç farklı merkezin ilanında gördüm. İstanbuldaki çağrı merkezi firmaları ücreti daha mı az tutuyor bana mı öyle geldi sektörün içinden birisi olarak yorumunuzu almak isterim.
Orada şu devreye giriyor, eskiden pandemi öncesi lokasyonlarda pandemi sonrası home office olarak çalışma yöntemi oldu. Bundan sonra da çoğu şirket aslında bu sektörün evden de belirli projeler için yapılabileceğini fark etti. Bundan dolayı her çağrı merkezi müşteri temsilcisi ilanı inbound olarak sadece gelen çağrıları cevaplamak için değil outbound olarak kendileri arayarak satış yapmaya yönelik projeler içinde görevlendiriyor. Buda tamamen ilgili firmanın sattığı ürününün katma değerine göre işçisine verdiği parayı etkiliyor. Ek olarak müşteri temsilcisinin tamamen çalıştığı inbound/outbound durumuna ve sektörüne göre ücreti değişiyor. Ama verdikleri asgari ücrete asla değmiyor. İnanın bana sağ kulağımda işitme kaybı ve sürekli enfeksiyona maruz kalır hale geldim.