BasSocialMedia adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar son zamanlarda arastirma yapiyorum ama duzgun voip paneli bulamiyorum hem numara degistirme hem numara gizleme islemi olan bildiginiz voip paneli varmi ?
Zamanında bu konularla bayağı ilgiliydim. Öyle ki doğrulama yapmadan istediğim numarayı caller ID olarak belirleyip aramalar yapabiliyordum. Ama yöntemi isteyen kimseye öğretmedim. Çünkü çok tehlikeli ve insanlar kötü amaçlı kullanabilir. Ama en az 3 4 senedir Türkiye'deki operatörler caller id doğrulaması yapan voip firmalarından gelen çağrılarda bile ayarlanmış Türk operatör numaraları engelliyor. Voip hizmeti veren kurumun Türk operatörler ile anlaşıp doğrulama işlemi karşılığında bu hizmeti vermesi gerekiyor. Öyle ki Skype gibi dünya çapında hizmet veren firmalarda kendi numaranızı tanımlayıp Türkiye yönüne herhangi bir numarayı aradığınızda bile belirlediğiniz Türk operatör numaraları çıkmaz. Ya gizli numaradan ya da farklı ülke numarasından çıkar. Ama Türkiye'ye ait olmayan farklı bir ülkeye ait olan bir numarayı caller id olarak belirlerseniz Türkiye numaralarını aradığınızda belirlediğiniz numara karşıda görünür. Bu konuda bayağı önlemler alınmış. Bence olması gereken de bu. En son rebtel kullandığımda doğru bir şekilde kendi numaram karşıda görüntüleniyordu. Onu kullanmayalı da 2 sene oldu. Tabii numarayı caller id ayarlamak için doğrulama yapmak gerekiyor.