Allah bu Şok markette çalışanlara sabır versin. Tüm egoist, kendini beğenmiş, okumamış cahil müdürlerine de hak ettiğini versin diliyorum.

Sevdiğim birisi hala daha şok markette çalışıyor, Mersin şubesinde. Ben size bire bir yazayım, aşağıdaki maddelere inanmayan beni arasın kanıtlarıyla göndereyim.

1- Yeni alınan elemanlar 3.5 (üç buçukluk) adı altında, sezonluk işçi anlaşmasıyla alınıyor.
2- Yeni alınan elemanlara belli bir mağaza verilmiyor, üçbbuçukluk diyerek her gün istedikleri uzak / yakın mağazaya gönderebiliyorlar. Canı isteyen müdür istediğini elemanı kendi marketine alıyor ve gönderiyor.
3- İş anlaşmasından önce size "8 Saat çalışacaksın, molan şu kadar, fazla mesaini alırsın, yemek molan var" gibi yalanlar söyleyerek sizi işe alıyorlar.
4- Yalanlarla kanıp giren personele 1 haftada 2 kere full çektiriliyor. Full çekmek = Sabah 9 da marketi aç, gece 10 da marketi kapat ve eve dön. Çalışma saatini siz hesaplayın, nerede 6-7 saat???
5- Full çekilen saatler, normalde 4 de çıkacakken kapanışa tutulan elemanların saatleri sisteme GİRİLMİYOR! Puantaj dedikleri bir defter var, buraya personelin çalışma saati yazılıyor, market sorumlusu kendi vardiya ve saatlerini güzelce doldururken, zavallı personellerin fazla saatleri buraya eklenmiyor.
6- Moladan bahsedilmiş 1 saat diye? Personel sigaraya çıkabildiğine şükrediyor, bazı zamanlar yemek yemediklerini söylediler. Eve geldiği zaman yemeğini yiyordu.
7- Sayım olduğu zamanlar personel sabah 9 da marketi açıyor gece 4'e kadar çalıştığı oluyor.

Kısaca yukarda bahsettiğim olaylar MERSİN ŞOK Şubelerinin çoğu için geçerlidir. Arkadaşımın iş akti bittiği zaman tespit ettiğim tüm marketleri, tüm dijital pazarlama yeteneklerimi kullanarak REZİL RÜSVA edeceğim. İnsanları bu zorluğa mecbur kılan herkesin Allah belasını versin.

Bu konuda çok doluyum arkadaşlar, eğer bir Şok mağazasında 1 yada 2 elemanı koştur koştur görürseniz anlayışlı davranın, diğer şehirlerdeki şokları bilmiyorum ancak Mersin civarı insanlara eziyet ediyorlar.