GreenC adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
istanbuldaki piyasadan haberiniz yok sanırım. ben ev sahibimden çıkmam için 200bin lira para istedim. kendisi düşünüyorum dedi şuanda düşünüyor . kiram 3250. ama binamdaki kiralar 10bin. ortalama yıllık ettiği zarar 70bin tl
ben 3 sene daha burdayım çıkaramaz. e bide bunun önümüzdeki senelerdeki zammıda falan katınca adamın benden edeceği zarar en az 250bin lira.
zaten evi 300binden 3 milyon olmuş. 200bin istemişim çokmu. hiçde yüzüm kızarmadı valla. 150 ye okeylerse onada tamamımda. adamım milyon tane evi var hiç uğraşmaz 3250 sini alır diye düşünüyorum

ben sana bir şey söyleyim mi, ev sahibin *ben eve geçiyorum* diye ihtar çeker ve seni çıkarır. Sonra bir bakmışsın senin yerine kiracı koymuş, sen de haklı olarak dava açarsın. Mahkeme seni haklı bulur ve son 12 ayda ödediğin kira bedelini ev sahibine ceza keser. Yani ev sahibin 3.250x12 = 39.000 tl sana ödeme yapar, o verdiği parayı da zamlı kiracısından yarı yılda geri kazanır sonra keyif çayı içer. Welcome to turkey.

Konuya gelirsek, evden çıkmayın fırsat bu fırsat oğlu zaten evini tutmuş, bir daha taşıma masraflarını göze alamaz. Çekilen ihtarın da bir geçerliliği kalmamış, benim verebileceğim kira bu kadar, oğlun gelip oturmak isterse buyursun, ben çıkamam sözleşmem var diyeceksiniz.