Öncelikle geçmiş olsun diyeyim, benzer bir durum Kurban Bayramı arefesinde benim de başıma geldi. Ev sahibi 1600 tl olan kirayı 4500 tl yapmak istedi. Telefonda konuşmamak için benimle bir pastanede buluştu, 4 yıldır hiç sorun yaşamadığımız için güvenip gittim. Yanında biriyle gelmiş, üstü kapalı tehdit edercesine konuştu. Bayram sonrası 2 avukatla görüştüm, yasal olarak beni çıkartamayacağını, oğlum/annem oturacak gibi nedenlerle çıkartabilmesi için mahkeme kararının olması gerektiğini, noterden çekilen ihtarnamenin yasal yükümlülüğünün bulunmadığını belirttiler. Şuan bu davaların sayısı oldukça arttığı için en az 1.5-2 yıl zaten mahkeme sürecekti. Kendisini 10 gün sonra tekrar aradığımda kira sözleşmesinde yazdığı gibi Tefe/Tüfe oranında zam yapacağımı belirttim, gerekirse hukuki yollara başvurabiliriz dedim. Bu sefer yine tehdit etti, başka yollara başvururum ben hukuk falan tanımam gibi söylemleri oldu. Çevremdeki kiralar 5000 civarı olduğu için, ortalama 1-1.5 yıl sonra şehir değiştireceğim için ve belaya bulaşmak istemediğim için 3000 tl'de ısrar ettim. En son 3750'de anlaştık, kafama göre ev bulursam yine çıkacağımı da kendisine ilettim. Avukatın dediğine göre evden çıktıktan sonra benden aldığı bu fark yasal olmadığı için aradaki farkı alabilmek adına sonradan dava açabiliyormuşum, ilerde duruma göre dava açmayı düşünüyorum.