Oktay Sinanoğlu bir doğa bilimleri profesörüdür. Fizik ve Matematik alanında söylediği şeyler bilimsel ve yüksek referanslıdır. Muhafazakar siyasi iddiaları bilimsel disiplinle üretilmemiş, güçlü referansları olmayan, kendi politik görüşüne dayanan fikirletdir ve tartışılması çok normaldir.
Ama söylediklerinin çoğunluğunda haklıydı da; Türkçe'yi İngilizce ile harmanlayıp konuşmamız, modernliği sadece zengin muhitlerde farklı milletlere özenme olarak görmemiz gibi gibi.
Tartışılmalı da, ama bizi eleştirdiği halden çok daha beter bir halde olduğumuz da belli.
Kendisinin, sırf Türkçe'yi korumak ve güzel konuşmamızı sağlamak için gösterdiği çaba kesinlikle özlerimizi korumamız gerektiğine işaretti, Allah rahmet eylesin.
Günümüzde, hem yazılı hem sözlü Türkçe olarak bozulmalar yaşadığımız dönemlerde gerçekten çok daha iyi anlıyor ve yad ediyorum rahmetliyi.
Şunu da belirtmek istiyorum, Türkçe ile hatta diller ile matematik arasında doğrusal bir bağ var; kendisi de bunun farkındaydı. Dildeki bozulmanın, toplumu ve bilimi etkilediğini de bilen biriydi.
Yazıya karşı çıktığımdan değil, aksine; kendi fikirlerimi de eklemek istediğimden yazdım.