SyranaX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İhtarname çekildikten sonra, evi 3 sene kiraya veremez. Oğlu dışında kimseye kiralayamaz 3 yıl boyunca.
Oğlu girse 1 sene kalıp çıksa bile yine kiracı koyma hakkı yok. 3 yıl geçmesi lazim.
Evet gelemez, gelse bile cezası var. 6-12 aylık kira paranızı ödemek zorunda kalır. Fakat sizi çıkardıktan sonra -12000 de olan ev sahibi 3500TL ye kiracı bulunca kaç ay da bu zararını amorti eder?
Her türlü ev sahibi kazanıyor. Zaten İstanbul'daki çoğu kira sözleşmesinde de kiracıyı farklı bahanelerle ihtarname çekip 1 ay da evden çıkartıyorlar.

Teknik olarak ÜFE-TÜFE ye göre zam yapılsaydı, devlet %25 gibi bir sınır koymazdı. Peki, ÜFE-TÜFE ye uymayan ev sahibi neden %25'e uysun? Devlet bunun böyle olacağını biliyordu, takip etmekle yükümlü olan kurumlar ise bunu sineye çekiyor. Bizzat canlı yayında bu ülkenin bakanından duydum.

Maalesef her türlü siz zararlı çıkıyorsunuz hocam. Pazarlık edip 2500'e çekmeye çalışın yazacaktım fakat ev sahibiniz pazarlık etmek istemediğini anladım. Allah yardımcınız olsun.