onlinecihan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar evde ufak 2 küçük çocuk var ağlayıp illa kedi istiyorlar dayılarıda memlekette bir yerden İran kedisi bulmuş temiz aşıları yapılmış yarın gönderecek. Kedi aşırı tüylü görünüyor. Bu tüyler ev içerisine çok dökülüyormu ? Çocukların tüyleri solma ihtimali varmıdır ? Yaramazmıdır bu kediler ? Bilgi Teşekkür ederim
Tüyler mevsim geçişlerinde fazla dökülüyor, onun dışında da illa ki dökülüyor. Hele ki İran Kedisi diğerlerine nazaran daha tüylü. Tüy tarağı alırsınız, ara sıra fırçalayıp, dökülmeyi azaltabilirsiniz. Eldiven olanlardan değil de diğerlerinden alın, eldiven olandan aldım ben, tüylerini yoluyor hayvanın. Kedi de bir şey demiyor ama yine de sağlığı için yolunması iyi değil diye düşünüyorum.

Yaramazlık konusunda da her kedinin bir karakteri var bence. 3 tane İran Kedisi olsun, 3 ü de farklı karakterle sahip olabilir. İran Kedileri sakin ve sahiplerine bağlı oluyorlar genel olarak.

Çocukların nasıl ilgilendiği burada çok önemli, bu benim ki

Doğumundan beri bizle beraber, şu an da 16 aylık. Çocuk konusunda şunu anlatacağım, komşu çocukları sevmeye geliyorlardı ve sıkıştıra sıkıştıra, kucaklarından indirmiyorlardı, bizim kedi de kucak sevmiyor, canı istediğinde sevdiriyor. O çocukların geldiğini görünce hep gidip saklandığı bir yer var, oraya saklanırdı. 1 yıl geçti, hala çocuklar gelsin gider oraya saklanır. Kedi de çocuklar da büyüdü ama, kedi de travma kaldı.

Evde bir kedinin olması çok önemli. Kediniz psikoloğunuz olacaktır, evde ki herkesin ruh hali kesinlikle artacaktır.
Kedili evde bir çocuk olmakta büyük bir şans, hayvan sevgisi içlerine öylesine nüfuz edecek ki. Karşılıksız sevilmeyi ailesinden sonra görebileceği ikinci canlı olacak.

Kedi beslemek bir sorumluluk bildiğiniz gibi hocam;

Kumunu temiz tutmazsanız, eve; kaka çiş yapabilir.
Temiz olsa bile çok nadir yine yapabiliyor.
Düzenli olarak veteriner kontrollerine gitmeli, hem sizin için hem de kedi sağlığı için.
Eğer şu an küçük ise ilerleyen zamanlarda çiftleşmek isteyecek, çiftleşme işini düşünmüyorsanız, kızgınlık dönemlerinde garip sesler duyabilirsiniz. + erkekler koku bırakıyor.

Bunları söyleyip sizi vazgeçirmek değil amacım, bunları da sahiplenmeden göz önüne almanız gerek.

Kedinin, sizin canınızın en sıkkın olduğu anda gelip sürtünmesi, kucağınızda oturup mırıl mırıl uyuması, size sevgi öpücüğü atması, siz neredeyseniz yanınızda olması ve karşılıksız sevmesi tümüne bedel.

Bence kediyi sahiplenin, çok bir işi yok zaten, mamasını suyunu koy, 2 günde bir kumunu temizle bitti. Çocukların yüzünde ki mutluluğu görmek, sizin iyi hissetmeniz, direkt 3. evladınız haline getirecektir.

Ekstra şöyle bir durum var, eğer evde kediye alerjisi olan biri varsa tekrardan sahiplendirmeniz gerekebilir. Kardeşimin alerjisi olmasına rağmen, çok sevdiği için halen bizle

Umarım mutlu olursunuz, biraz karışık yazdım sanırım ama aklınıza bir şey takılırsa cevaplarım Cihan hocam.

hakan79 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar bende bir şey sorayım. Kedilerin ağızları kokuyor diyorlar. Bu rahatsız edici boyutta mı? Veya yediği şeye mi bağlı?
Ben koku sorununu hiç yaşamadım hocam. Yakın temasta bulunuruz ara sıra ama temiz bizim ki.