DOS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ccleaner ile Windows' açılışın da başlatılan programları gereksiz olanları kapatabilirsin burada en önemli konu şu bilgisayarın driver'lara ait programları olabildiğince kaldırmamaya çalış ses kartın misal realtek ilse o kalsın yada ekran kartın nvidia ise ona ait kontrol programları açık kalırsa o yazılımsal donanımlarına ekstra olarak optimize edip performans yada artı sağlayabilir ama ekstra olarak hiç kullanmadığın ve ihtiyacın olduğunda kullanmak istediklerini disable yapıp kapatabilirsin...

Şimdi geldik Zamanlanmış görevlere bunlar ise belli periyotlarla bazı programların update olsun yada belli işlemleri zamanı geldiğinde otomatik olarak çalıştırıp yaptırmaya yarar burdada yine kullanmadığın programların sürekli updateleri veya belli işlemleri yapmasını durdurabilirsin... Not: Driver programlarını kapatmanızı yine tavsiye etmem. (Ben kapattım birçok şeyi fakat manuel olarak belli aralıklarla manuel olarak updatelerini falan kontrol ettiğimden herkese tavsiye etmem)

Şimdi geldik Hizmetlere(Services) Bunlarda bazı programların servisleri vardır ve o programlar sağlıklı çalışması için o servislerin açık kalması gerekir. Misal Bu servis listesi aslında windows'un kendi servislerini gizleyip sizin ekstra bilgisayara kurduğunuz tüm programlara ait servislerdir Cccleaner'in güzelliği burda size windows hizmetlerini gizleyip sadece ekstra programların servislerini gösterip seçim yapmanızı yada sistemin gerekli servislerine müdahele etmenizi zarar vermenizi engelliyor bir nebze burdada yine sürekli kullanacağınız ve driverlara ait olan servisleri kapatmanızı tavsiye etmem...

Şimdi birazda performans arttırmaya başlıyalım. Öncelikle Kayıt Defterini Temizleniz performans açısından sizin yararınıza olucaktır burda Sorunları tarayıp çözme işlemini 3-5 kez yapmanızı önemle tavsiye ederim...

Şimdi ise bilgisayarınızın geçmişte tuttuğu cache ve programların storage datalarını ve windows'a ait tutulan tüm önbellek verilerini temizleyip Ciddi bir hız performans elde edebilirsiniz Windows ve Uygulamalar olarak 2 farklı TAB mevcut Uygulamalar da Tümünü işaretleyip Windows tarafındada Kırmızı işaretliğimi pasif olarak bırakıp taramalarınızı yine üst üste 5-6 kez yapıp Geçmişe ait tüm verileri temizleyip performans elde edebilirsiniz. Dikkat etmekte fayda var bazı arkadaşlarımız tarayıca şifreler vb kaydediyor burada seçtiğiniz tüm özellikler birçok kayıtlı işlemlerini temizler performans kazandırır fakat opsiyonel olarak seçenekleri okuyup silinmesini istemediğiniz seçenekleri pasif bırakabilirsiniz ben dönem dönem yaparım bu işlemlerin hepsini ve tamamını seçerim daha faydalı olur performans açısından.

Şimdi Sistem geri yüklemenin tuttuğu bir yedek vardır siz bunu temizlersiniz kısa süre içerisinde yaptığınız işlemler sırasında sistem yeniden kendiliğinden geri yükleme alanı oluşturur. Ben bilgisayarımı yeni optimize ettim ve bende burası 0 Bayt görünüyor sizde 5-10GB arasında bir veri tutuyor olabilir bunu temizleyerek Sistemi rahatlatabilirsiniz korkmayın bir süre sonra kendiliğinden yeniden geri yükleme noktası oluşturcaktır.

Şimdide "Yerel Disk C" yani windows'un kurulu olduğu sabit disk alanınızda "Diski Temizle" Tools'u ile windows'un birçok geçmiş update kalıntılarını ve önbellekte saklanan birçok veriyi datayı temizleyip gereksiz memory ve gereksiz depolama alanı kullanımlarından kurtulabilirsiniz Şiddetle tavsiye ederim. Bu arada "Sistem dosyalarını Temizle" kısmına tıkladıktan sonra Tüm seçenekleri işaretleyip temizliğe başlayabilirsiniz..

Bittimi bitmedi şimdide Temp'te tutulan tüm kullandığınız programların cache'lerini temizlemeliyiz Temp Klasörünün içerisine Girip Tümünü Seçip Silmeyi Deneyin bazı dosyalar silinmez silinmeyenleri Atla diyerek Tüm silebildiğiniz dosyaları silin.. Klasör Seçeneklerinde Gizli dosyaları açmanız ve korunan sistem dosyalarının görünmesi için bu resimde gösterdiğim seçenekleri resimdeki gibi ayarlayın ve belirttiğim dizin'e klasörlere ulaşıp gerekli temizlemelerinizi yaptıktan sonra klasör seçeneklerinden o seçenekleri tekrar eksi haline çekip gizli dosyaları ve sistem dosyalarının görünmesini kapatabilirsiniz. Ayrıca Bu "C:UsersDOSAppDataLocal" ve "C:UsersDOSAppDataRoaming" İçerisinde "Program Ekle Kaldır"'dan bazı programları silip bilgisayardan kaldırsanız bile eskiden kullandığınız o programlara ait klasörler veriler tutuluyor olabilir eğer bilgisayara çok hakimseniz hangi programı silip yüklediğinizi iyi takip ediyorsanız kontrol sağlayıp kullanmadığınız programların gereksiz verilerini manuel olarak silebilirsiniz yalnız çok tavsiye etmem çok iyi bilgisayar bilginiz yoksa sistem programlarına ait yada kullandığınız bir programın çalışmasınıda bozabilirsiniz temp'i temizleyip cıkmanızda fayda olabilir.

Tüm Bu İşlemlerden sonra 1 Kez Bilgisayarı Yeniden Başlatmayı Unutmayın. Şuan için bu yaptırdıklarım size neredeyse bilgisayarınıza %100 Performans artışı yaptıracaktır. Bu arada benim bilgisayarımın böyle şeyleri yapmama gerek bile Gaming ve çok performanslı pahalı bir sistem ama her ne olursa olsun daha fazla performans ve bilgisayarımın daha az yorulmasını ram tüketiminin yada SSD'min daha hızlı çalışmasını daha alçak ısılarda veya çok fazla işlem yükü esnasında bilgisayarınıza yaptığınız optimizasyonların farkını işte o zaman farkedersiniz daha stabil ve daha uzun ömürlü rahat çalışmasını sağlayabilirsiniz. Umarım herkesin işine yarar bu bilgiler haydi görüşürüz
İşe yaramasa bile nasıl bi kralsınız merak ettim çok sağ olun deniyorum hepsini şimdi.