Şunu söylüyorum html li yani liste yapısı da tek başına iş görebiliyor. Elbette schema verilerin google tarafından en iyi şekilde anlaşılmasını sağlıyor ama ul li de liste yapısı olmakla birlikte google'da o şekilde de çıkabilir. Yani tartışma aslında şu, veri olarak liste sunacaksak li tagını kullanmamız değil midir doğru olan? yani schema google ın içeriğimizi anlaması için güzel bir araç, html tag kullanımının etkisi sıfır mı? iç seo dediğimiz şey nedir? tam olarak da uygun kod kullanımı ve kod yerleşimi değil midir? Eğer ben bir liste içerik sunacaksam elbette li kullanacağım ve google da bunu elbette anlayacak. Ayrıca son attığınız örnekte de schema var ama newarticle scheması. yani newarticle scheması kullandı diye google o sonucu listeleyerek mi çıkarmış oluyor? tabii ki hayır.
Google bile zaten öne çıkan snippet için schema kullanın ya da sitenizi yapılandırın dememiş.
Alıntı
Öne çıkan snippet'lerin seçilme şekli
Öne çıkan snippet'ler web arama girişlerinden gelir. Belirli bir arama isteğinde bir sayfanın iyi bir öne çıkan snippet olup olmayacağını Google sistemleri belirler. Geri bildirimleriniz, arama algoritmalarımızı ve arama sonuçlarınızın kalitesini iyileştirmemize yardımcı olur.
Sayfamı öne çıkan snippet olarak nasıl işaretleyebilirim?
Bunu siz yapamazsınız. Kullanıcıların arama isteklerinde belirli bir sayfanın iyi bir öne çıkan snippet olup olmayacağını Google sistemleri belirler ve bu durumda sayfayı öne çıkan snippet olarak sunar.
Yani üstelik araştırdım öne çıkan Snippet için 1 tane schema kullanın diyen site bulamadım. siz mi yanlışınızın farkına varsanız şu öne çıkanlar konusunda?
google'a sorumuzu yazdığımızda "öne çıkan snippet için schemaya ihtiyacımız var mı?"
https://prnt.sc/uxvWieZuMEsc