Eğer kumar oynamayacağına emin değilsen, Ödemelerde olacak olan aksamalarda idare etme gücün yoksa ve ailesiyle aranda samimiyetin yoksa tabi ki de kredi çekme ve ailesine durumu ilet.
Ama hayır oynamaz diyorsan, aksama olan ödemelerde idare ederim diyorsan , paramı ondan alamazsam da ailesinden alacağını biliyorsan, en önemlisi de sevdiğin bir arkadaşınsa yanında durmandan yanayım. Zaten 3 kredi borcu var. Her halükarda ödeyemeyecek. Uzun vadeli tek krediyi ödeyemeyecekse 3 krediyi nasıl ödeyecek ki. Bu arada istediği kredi tutarı ne kadar.
Hocam daha önce oynamayacağına dair ailesine vs. yeminler etmişti . İnsanoğlu bir anlık boşluğa düşmesiyle oynar , bana dediği şey şu borcum bitene kadar söz oynamayacağım sonrasında 3 5 yine atacağım dedi. 3krediyi normalde maaşıyla öder yine ona para kalırdı ama ailesi tefeci olayını öğrendi ve ödediği için maaşına el koyacak bu ay.
kumar oynar oynamaz orasını bilemem aksama olursa idare edecek gücüm yok ama paramı ondan alamazsam ailesinden alacağımı biliyorum . Şuanki borcu 22k , şimdi istediği tutar 60k . 60k çektirip benim ve diğerlerinin borcu kapatıp sadece bana 24 ay vadeli 60k borçlanmak istiyor.
Bu devirde bir dost kolay kazanılmıyor hocam yardımcı olun derin kendini zora sokmayacak şekilde.
hocam az olsun öz olsun mantığıyla gittim bu zamana kadar. herşeyimi bilen hayatımda kardeşim diyebileceğim 2 insan var diğerleri normal arkadaşlık okuldan okula mahallede denk gelmeden gelmeye falan . bu 2 çocuktan biri bu borçlu olan . Diğer 2.kardeşim diyebielceğim insana bu durumu anlattığımda kesinlikle yapmamamı ve ailesine söylememi söyledi