SixtyOne adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende çocukluk arkadaşımla hemen hemen aynı senaryoyu yaşadım. 3 kere kredi çektim ödemelerinde sorun çıktı, bankalarla sıkıntı yaşattı bana, 1-2 sene kanlı bıçaklı gibiydik ama şimdi yine can ciğer olduk. Zaten bulaşmışsın kredi işine. Çok güvendiğin birisi ise son güzelliğini de yap gitsin.
hocam kafam karışık .. eğer çekersem aylık taksidini ödeyemeyeceğim tutar ki zaten bununda aylık taksidini ödeyemem.
ama yorumlarda tek kredi çek diyen sizsiniz

opyan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
abi bu adamdan arkana bakmadan uzaklaş. benzeri başıma geldi vakti zamanında uzakta akraba olduğumuz biri kredi çekti kefil oldum. eleman borcu odemedi banka günde 10 sefer aramaya eve kağıt göndermeye başladı borç benim borcum olmadığı içinde ödemedim tabiki banka alacaklı gibi haciz memuru göndermeye filan başladı ki avukatımın dediğine göre bunu yapamazlarmış borcu kabul etmedim 1. alacaklıya gitmeleri gerekiyormuş. alacaklıya gitmeyip kefile gitmek bankların taktiğiymiş yani kısaca. neyse baktım eleman ödemiyor zarlan zorlan ödettirdim. o gün bu gün kimseye kefil mefil olmam senide anladığım kadarıyla saf görüyor kıramayacağını biliyor. bu yüzden ısrar ediyor. sözlerine inanıp sakın ola böyle bir şey yapma. şirazesi kaymış derler ya hocam artık hayır gelmez. sanada faydası olmaz
hocam bizimkilerde kefil olayından darbe yedi ev araba falan satıldı zamanından bizimkilere kızardım. Sanırım büyük konuştum şuan yaşıyorum .

caangoktuurk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,

İnsan, ailesini seçemiyor ancak dostunu seçebiliyor. Haddimi aşıyorum ancak arkadaşınız biraz sınırı aşmış. Anlayabildiğim kadarıyla da bu sınırı aşması ilk değil ve son da olmayacak. Herkesin işittiği "Dostunla ye, iç, gez ancak ticaret yapma..." sözü vardır. Dolayısıyla, sizin artık bu noktada çizginizi koymanız gerekiyor yoksa dostunuz o çizgiyi de aşacak. Hal böyle olunca sizin dostluğunuz da kalmayacak ve bir düşman kazanacaksınız. Üstelik bu düşman, sizi belki sizden bile iyi tanıyor olacak. Kendi düşüncelerimden hareketle, daha fazla borç vermemenizi ve verdiğiniz borcu da alabilmenin yollarına bakmanızı öneririm.
hocam borcu almamın tek yolu ailesine gidip söyleyip ailesinin maaşına el koyduğunda bana ve diğer borçlulara dağıtması . En yakın beni gördüğü için diğer borçluları borç tutarlarını ben biliyorum diğerleri bilmiyor. Şuanda ya krediyi çekicem aylık ödeme yapmasını bekleyecğeim ya da ailesine söyleyeceğim bunada çok yanaşmak istemiyorum

Sillage adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Birisiyle daha fazla görüşmek istemiyorsam borç para veririm. Ödemeyeceğini bildiğim için sorun olmuyor. Birisine borç para veriyorsan o paranın sana dönmeyeceğini düşünerek ver. Bu arkadaş iflah olmaz bilgin olsun. Tefeciden borç para alıp ödeyememiş senden de gelip para almış senin borcunu hayatta ödemez. Kes muhabbeti bu kişi ile daha fazla görüşme ruh halini, dengeni alt üst eder. Yarın senin borcunu ödeyemez sen onun ruh haline sahip olursun. Kendi psikolejimi durduk yere niye alt üst edeyim? 20 yıl değil 100 yıllık arkadaşım bile olsa devam etmezdim. Önce can sonra canan.
hocam bende o şekilde düşünüyordum fakat maaşının 4te 1i olduğu için çok çok rahat şekilde ödeyeceğini düşündüm fakat daha 1 hafta olmadan tefeci + 2kişiye kredi çektirmiş bunları beklemıyordum

AnaBayin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şu kadar net konusucam hayatta kimseye borç para vermedim 300 500 isteyen taniyorsam verdim ölçmek için para harici yazmıyorlarsa sildim iyi günde kötü günümde yanimda olana da borç yerine hibe ettim borç para vermeyi sevmem insan beklenti içine girip günlerce huzursuz oluyor veyahut ödeme gelecek gelmicek derdi var en azından başta gelmeyecegini bilip tatmin oluyorsun hediye gibi hibe ediyorsun en mantıklısı bu yoksa kafaya taka taka kafada saç kalmaz
en güzelini yapıyorsun bırak sen kötü ol . derdi derdim oldu şimdi