ÖzayDemir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Böyle olmaz arkadaşlar, eleman arayan arkadaşa füze atın, böyle ölmez.
Ben 4 yıldır Paris' te yaşıyorum, Fransızlar ağır iş asla yapmazlar, inşaat sektörünü Portekizliller ve Türkler yönetir, Fransız 1500 euro maaşla çalışır, 1800 tl memur ve polis v.s. alır, inşaatta çalışan 3000 euro alır, ağır iş. Bugüne kadar 2 kişi gördüm biri elektrikçi biride vinç operatörü idi, biri isyan ediyordu, Fransızların yaşam tarzına uygun değil.

Türk insanıda artık Fransız gibi, fabrikada çalışmaz, kasiyer olmaz, rahat iş çok maaş arıyor, Avrupa' da, Amerika' da hayat var diyor, Almanya' da kuzenim 3 işte çalışıyor, fabrikada çalışan çok akrabam var, en alttan, aferdersiniz ama tuvalet temizleyerek başlamış ve şu anda kendi işinin sahibi olan çok Türk var, hala temizlik işi yapan çok Türk var, bir Alman o işi yapmaz!

Bolu' da yaşayan Afgan arkadaşımla bugün görüştüm, Gezer fabrikasına sadece 1 ayda 400 Türk girdi ve çoğu 1-2 gün sonra çıktı, çalışmadı diyorlar, çalışanların çoğu Suriyeli ve Afganlı dedi.

Çok para kazanmakmı istiyorsunuz, en az 2-3 dil öğrenin, donanımlı olun, sabredin sıkı çalışın olabilirsiniz, ben bu forumda 15 senedir onlarca yazılım ve grafik işi verdim daha işini hakkıyla yapan 1-2 kişi ancak sayarım, ya geciktirir, ya bekletir, ya istediğini yapmaz.

Kendinizi dev aynasındamı görüyorsunuz bilmiyorum, bende Türküm arkadaşlar, Yurt içi Yurt dışı bir çok Türkle çalıştım çalışıyorum, ahlaki bir çöküş var maalesef ve bu yeni bir şey değil, ama Tayyip var, hökümet var, her şeyin sorumluluğunu onlara yükleyin, sizde haklısınız...
Gurbete çalışmaya giden zaten tüm zorlu şartları göze alıyor.
Siz istiyorsunuz ki biz Türkler (biz Türkler diyorum çünkü yazdıklarınızdan yabancı olduğunuzu düşünüyorum, bir Türk bunları yazmaz) olarak kendi yurdumuzda ezilen olalım, boyun bükülen olalım.

Adam asgari ücretin altında eleman çalıştırmaya çalışıyor. Bunu kimse kabul etmemeli.