Paramedik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tabii ki herkes 20 yaşından sonra her şey olabilir, öğrenebilir ama bazı konularda 20 yaş o işin uzmanı olmak için çok yaşlı bir yaş olabilir. Yani anlatmak istediğim şey şu 20 yaşından önce yaptığın her şey 20 yaşından sonra yapacağın şeylerden daha fazla şey sana katıyor. En fazla 25 yaşa çekilebilir bu sınır.

-20 yaşından sonra dile karşı bir yeteneğiniz yoksa öğrenmek zorlaşıyor. Kolay unutuluyor ama 20 yaşından önce öğrenirsen seni bir ömür o dil götürebilir. (Şimdi gelip birisi ben 20 yaşından sonra öğrendim takır takır konuşuyorum diyecek ama anlatmak istediğim o değil.)

-Spora da yine çok genç yaşlarda başlamak gerekiyor. Spora adanmak gerekiyor futbolcu vs. olamazsın demiyorum belki olursun ama asla 20 yaşından genç başlayanlar kadar olamaz. İstisnaları saymıyorum tek tük bir şey çıkabilir belki. Jimnastik, bale, futbol, basketbol hepsi için geçerli.

-20 yaşından önce keman, piyano vs. öğrenirsen çok iyi çalabilirsin ama 20 yaşından sonra genelde sadece hobi olarak çalınır. Yetenekli sanatçılar hep genç yaşlarda başlamışlar bu işlere.

20 yaşından sonra resimde yaparsınız, enstrümanda çalarsınız, futbolda oynarsınız ama 20 yaşından önce öğrenilen gibi olmaz diye düşünüyorum. 20 yaşında kadar boyun belli, lise hayatın belli vs. karakterin oturmuş. Üniversite sınavı zaten geçmiş mesleğin az çok belli. Hedeflerin, amaçların bir çok şey yerli yerinde. Sonuç olarak anne babalara bu anlamda çok iş düşüyor.

Ağaç yaşken eğilir, insan 7sinde neyse 70inde o dur. Gibi sözlerin genellikle doğru olduğunu düşünüyorum sizce de doğru mu?
Bu işin yaş ile alakası yok .Öğrenmek istiyorsan 40 yaşında iken de öğrenebilirsin. 40'ında üniversiteye giden var; hatta 70 yaşında üniversite tercihi yapan biri ile tanışmıştım.
Benim felsefem yeterki iste geri kalan teferruat'tır.Eninde sonunda başarırsın.