3. Günümdeyim. Her hangi bir ilaç kullanmıyorum. Chimpix gibi ilaçları kesinlikle tavsiye etmiyorum. Günümüzde satışı zaten yasak ama bu gibi ilaçların yan etkisinden dolayı vefat eden bir çok insan var. Forum içerisindeki ilaç tavsiyesi veren arkadaşlara bakmadan her hangi bir ilaç kullanımı düşünüyorsanız eğer kesinlikle doktorunuza danışın, bana bişey olmaz zihniyetinde olmayın.
Benim sigarayı bırakma serüvenim bir anda oldu, her sigara içen gibi bırakmayı elbet istiyordum fakat çok ağır bir düşünce zihnimde yoktu açıkcası. Dışarı çıktığım zaman 3 paket 3 paket alan birisi olarak son 1 paketim kalmışken artık içmicem dedim ve 3. günümdeyim. Bu durumu abartmak yahut alın işte bıraktım bu kadar basitmiş diye lanse etmek istemiyorum. Daha önceleri 3 ay , 6 ay bırakan birisi olarak henüz 3. günümdeyim daha nikotin bağımlılığım bile geçmemişken sigara paketim yanımda ve inanın hiç zorlanmıyorum. Gün içerisinde elbette alışkanlıklardan veya nikotin bağımlılığından dolayı halâ canım çekiyor.
Allen Car yöntemi olsun, Chimpix olsun hiç bir şeye kendimi dayamadan tamamen kendi motivasyonum ve düşüncelerimle böyle bir şeye karar verdim ve aniden gelişti. Şuan iyi gidiyor, umarım böyle devam eder.
Şunu söylemeden de geçmek istemiyorum. Varsayalım bırakmaya karar verdiniz ve başladınız.
1. Gün içmediniz çok zorlamasına rağmen bütün gücünüzle direndiniz
2. Gün içmediniz halâ çok zorluyor
3. Gün iradenize yenik düştünüz ve BOM yaktınız ve tüttürdünüz.
Buradan çıkarılacak sonuç istemsizce " artık ben sigarayı bırakamam! " olmamalı, 3 gün boyunca içmedim, kendime bi an yenik düştüm ve bir adet içtim, ilk elin günahı olmaz deyip yeni bir motivasyonla durumu devam ettirmeye çalışmanız. Bu tamamen şahsi düşüncem, akıl, duyguyla çalışıyorsa biraz duygulara yön vererek beynimizin bizi manipüle edeceği yer de bizim onu manipüle edip bu durumu çıkarlarımız doğrultusunda lehimize çevirebiliriz diye düşünüyorum.
Biraz dağınık yazmış olabilirim, kusura bakmayın. Bırakmayı düşünenlere net bir şekilde şundan bahsedebilirim.
3. Gündür sigara kullanmıyorum ve kullanılan ortamda bulunmuyorum.
- Karın ağrısı çekmiyorum. (Parlament kullanıyordum ve ülsere çevirdiği için gün içerisinde karın ağrısı çok çekiyordum.)
- Güne daha pozitif uyanıyorum.
- Ağız kokusu, ortam kirliliği, gün içerisindeki maliyeti ve kalp ritim bozukluğu yaşamıyorum.
Henüz daha 3. gün arkadaşlar, sadece 3 , ÜÇ
Kimse benden sihirli bir sözlük beklemesin, bu illeti bırakmak için sihirli bir sözcüğe yahut sihirli bir karışıma ihtiyacımız yok ve böyle bir şey de yok.
Aklınızdan şöyle geçiriyor olabilirsiniz, " şuna bak daha 3. günde destan yazmış, sanki 30 yıl bırakmış " haklı olabilirsiniz.
Ben sana fikir ve düşüncelerimi sizlere aktarmak istedim, almak isteyen alabilir. Almak istemeyen bu konuyu okurken dahi sigara içmeye devam edebilir. Bu tamamen kendinize verdiğiniz değer ile alakalı olduğunu düşünüyorum.
Ne biliyim arkadaşlar, bırakın işte kendinize değer verin, kendinizi sevin, kendinize saygı gösterin. Bu durumu farkettiğiniz zaman hayatınız gerçekten çok değişiyor...