Merhaba abilerim kardeşlerim kasımda 26 yaşına adım atmış oluyorum buraya konu açar gibi değilde bir arkadaşa anlatır gibi yazacağım kusuruma bakmayım lütfen.
Gaziantep’te yaşıyorum pastanemiz var ama sigortalı çalışan olarak gözükmüyorum daha önceden farklı yerlerden 600 güne yakın sigorta girişim var yaklaşık 5 yıldan fazla üzerime taşınmaz olarak oturduğumuz ev var ustalık ve kalfalık belgesi gibi belgem yok tatlıcılar ve kebapçılar odasından ücret karşılığı hemen alabiliyorum ama araştırmam sonucunda 16 maddeyi kapsayan bir belge olmadığı icin bir işe yaramıyor. Almanya’da bir çok arkadaşa sahibim akrabamız var fakat davetiye gönderemiyor o yüzden davetiye ile gitmem söz konusu değildir açıktan meslek lisesi mezunuyum üniversiteye gitme gibi bir düşüncem yoktu bu sene tercih vs yaptım fakat dışarıya gitmek istiyorum ailevi sebeplerden dolayı gitmem için ne gibi yol izlemeliyim ne yapmam gerekiyor?
( bir arkadaş Polonya vizesi alıp Almanya’ya geçerek iltica edebileceğimi söylemişti ) bu konuda bilgisi olan varmı ?
Çalıştığım iş yeri annemin üzerine ek olarak poğaca simit katmer vb şeyler elimden geliyor fakat belgem olmadığı icin bunları yapabildiğimi evrak üzerinde kanıtlayamıyorum biraz uzun olmuş olabilir hakkınızı helal edin.
Neden Alman’ya baska ülkeler degil gibi soru soran arkadaşlara tanıdığım bir çok insan olduğu icin oraya gittiğimde yanımda bulunabilecek birilerini bulabileceğim icin tercih ediyorum.