YURTDIŞI PLANI OLANLAR ÜŞENMEDEN OKUSUN

Merhaba,

Almanya vize başvurum için bir aracı firma tutmak istedim nede olsa ilk vizem ve yönetmeliği daha iyi biliyorlar diye, Ankaradan çıktım İstanbul'a uçtum ertesi gün sabah 10'da Astoria AVM iData ofisinde randevum var saat 9:50 gelen giden olmadı saat 9:58'de beni aradılar ve benimle ilgilenen kişinin ailesi rahatsızlanmış ve evrakta onunla benim ismim yazıyormuş başkası vekaleten gelemezmiş dedi bende yapacak birşey yok geçmiş olsun deyip evraklarımı aldım bana ne yapacağımı anlattı ve gitti. iData ofisinde sıramı aldım 11:45'de sıra geldi girdim içeriye evrakların bir firma tarafından hazırlandığı ve firmanın yanımda olmadığını söyledi vize memuru o sebeple şahıs olarak evrakları tekrar hazırlamamı söyledi Allah'tan yardımcı oldu orada hallettik beraber ve banka hesap dökümanı 3 ay geriye dönük vize tarihine 15 gün kala alınmış istiyordu bende firmaya göndermiştim öyle, fakat vize memuru 15 gün değil 1 ay geçmiş tekrar alman gerekiyor dedi o sırada hesabım şirket hesabı olduğu için kalıcı para akışı yoktu ve yan firmamdan 40bin TL aktarıp Beşiktaşa kadar gittim yapıkredi'den kaşeletip aldım dökümanı. Öğlen 1.30 mesaisinde gittim vize memuru işlerimi halletti sonra şey dedi siz buraya kadar boşa gelmişsiniz ikametgah adresinize en yakın Konsolosluğa gidecek evraklarınız dedi Ankara'da yapabilirdiniz boşa gelmişsiniz dedi. Ben iyice çıldırdım

Gelvelakin memlekete döndük 1 ay sonra kapalı zarf vize geldi açtım 16 maddenin 3 maddesinden red yemişim.

* vize geçerlilik süresi dolmadan önce üye devlet topraklarından çıkılacağına dair makul şüpheler bulunmaktadır.
* sahte / gerçek olmayan / tahrif edilmiş seyahat belgesi ibraz edilmiştir
* planlanan kalışın amacı ve şartlarına ilişkin sunulan gerekçe inandırıcı değildir

Böyle olunca şok oldum amacım 1 hafta tatil yapıp gelmekti burada firmamı göstererek dışarı çıkıyordum zaten kaçma gibi bir durum olamaz üzerimde 2 büyük şirket var

NOT : Kimseye güvenmeyin kendi işlemlerinizi kendiniz halledin zor bir şey değil en azından mağdur olmazsınız.