bazı arkadaşlar bana çıkışmış, sözleşmede yazıyor sen haksızsın vs. şeklinde. evet hukuken onlar haklı zaten ben sözleşmeyi imzalamışım buna itiraz etmiyorum ki. sadece etik olarak yapılan doğru değil diyorum. kargo firmasının parasını ben ödüyorsam müşteriden neden kargo bedeli alıyorsun diyorum. hak mıdır diyorum.
bana deseler ki yarısını senden yarısını müşteriden alıyoruz, ona da eyvallah. ama açık ve net şekilde diyorlar ki "kargo firmasının parasını sen ödüyorsun, müşteriden alınan para trendyola kalıyor".
Hukuka göre aykırılık yoksa "Hak mıdır" kelimesi bireysellikte kalır. Günlük yaşantımızda da bir çok şeye hak mıdır diyoruz adamlar diyor ki "KANUN BÖYLE". Onun için bu hak mıdır etik midir tartışması 2013 ten sonra bitti. Ne hak var ne de etiklik var. Kanuna uyuyorsa uyuyordur uymuyorsa cezası vardır.
Gönül isterdi ki "ADALETLİ" bir şekilde sözleşmeler yapılsın, "MANTIKLI" işler yapılsın da o devir çoktan bitti. O devrin kurbanı olduğunuz için de adınıza üzülüyorum. Geçmiş olsun.