Merhabalar,
daha önce açtığım bu
konuda aylık 1M trafiğe ulaşmayı hedeflediğimizden bahsetmiştim. 11. ayımızda bu hedefimize ulaştık ve yükselişimize devam ediyoruz.
Şimdi bir arkadaşımın vasıtası ile girişeceğim sağlık alanında bir proje mevcut. Bu konuyla birlikte yapacaklarımı paylaşarak belirli aralıklarla konuyu güncelleyeceğim. Konuda siteye uygulayacağım tüm adımları baştan sona açıklayacağım bakalım bizi bu süreçte neler bekliyor
5-6 Ağustos 2022 ile birlikte yapılanlar:
- Alan adı satın alındı, daha önce hiç reglenmemiş bir alan adı. Bu yüzden çalışmalar biraz zorlu geçecek.
- Hosting ve dedicated ip alındı.
- Hedef anahtar kelimeler belirlendi, yaklaşık 135 adet hedeflediğimiz anahtar kelime var umarım bu işi de başaracağız.
- Site kuruldu (alt yapı wordpress) sayfaları henüz oluşturma aşamasındayım, 2 gün içerisinde içerik siparişi vereceğim ve düzenli bir şekilde oluşturduğum sayfalara girişlerini yapacağım.
- Gerekli eklentileri kurdum ve ayarlarını yaptım.
- Yaklaşık 12 bin kelime çıkardım ve uzun kuyruk anahtar kelimeleri belirledim, bunlar içinde kısa süre içerisinde içerik siparişi verip bunları da düzenli olarak blog kısmında paylaşacağım.
- One page kısmını tamamen siteyi ilk kurduğum andan itibaren özenle ayarlamaya başladım. İlerleyen dönemlerde siteden aldığım aksiyona göre düzenlemeye/geliştirmeye devam edeceğim.
8 Ağustos:
-Oluşturduğum sayfalar ufaktan index yemeye başladı. Dizine eklenen sayfalar one page ile birlikte en kötü 3. sayfadan giriş yaptı. Henüz link inşaasına başlamadım bu gidişle kısa süre içerisinde başlamayı planlıyorum.
- İçerik siparişleri verildi.
Şimdilik yaptıklarım bunlar site 50-100 index arası olduğu vakit ya da duruma göre sitenin 3. ayında off page çalışmalarına başlayacağım. Off page çalışmalara öncelikle profil bağlantılar ile başlayıp ardından elimde bulunan özel business sitelere profil açarak devam edeceğim. Site az çok bu bağlantılar ve one page ayarları ile birlikte serpten organik trafik toplamaya başlayacaktır. Geri kalan kısmını konuyu güncelledikçe neyi neden yaptığımı detaylıca açıklayarak ilerleyeceğim.
Konuya elimden geldiğince önemli bir gelişme oldukça güncelleme atmayı düşünüyorum, hadi bakalım gazamız mübarek olsun