MadLuck adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
merhaba arkadaşlar,
trendyol ile yaşadığım sorunu sizlerle de paylaşmak istedim. belki bilenler veya bilmeyenler vardır bu durumu.
birkaç aydır trendyolda satış yapıyorum ve para kazandığımı sanıyorum. meğer cebimden para verip trendyola kazandırıyormuşum.

satış yaptığım ürünler 30-40 liralık ürünler. yeri geliyor günde 40-50 tane kargo çıkarıyorum. tüm ürünlerde kargo alıcıya ait. zaten 30-40 liralık üründe kargo ödeyecek halim yok komisyonu düşünce 5-6 lira anca kalıyor. ancak trendyol gelecek ödemeler tablosunu incelediğimde farkettim ki, satılan her ürün için benden kargo bedeli kesiyor. fakat ben kendi ürünümü müşteri gibi sepete ekleyip satın almaya çalıştığımda müşteriden de kargo bedeli alıyor. bunu kendilerine sorduğumda verdikleri cevap aynen şu şekilde ;

"Müşterinin ödemiş olduğu kargo ücretleri Trendyol’a ait, sizin ödemiş oldukları ise kargo firmasına ait. Bundan dolayı müşterilerin ödediği kargo ücretleri satıcılardan bağımsız oluyor."

bu ne demek ? 1 tane kargo için hem alıcıdan hem satıcıdan kargo bedeli alıyor. malın kargo bedelini ben kargo firmasına ödemiş oluyorum. müşteriden aldığı kargo bedelini cebe indiriyor. bunun böyle olmaması gerektiğini, haksız kazanç olduğunu söylüyorum fakat sistem böyle birşey yapamayız gibi açıklamalar yapıyorlar. peki madem benden her türlü kargo bedeli alıyorsunuz, o zaman ben ürünlerimi ücretsiz kargo olarak işaretlemek istiyorum bu şekilde göndereyim en azından satışlarım artar diyorum. hayır yapamayız ona da sistem karar veriyor diyorlar.

bu arada siparişlerimi aras kargo ile gönderiyorum. trendyol burada kargo hizmeti vermediği halde her siparişim için kargo bedeli tahsil ediyor.
geçen ay yaptığım 9 bin lira cirodan hesabıma geçecek tutar 4 bin lira. böyle bir tezgah başka yerde görmedim. hepsiburada ya kızardım eskiden ama bunlar daha fena çıktı. 37 liraya ürün satıyorum 6 lira komisyon kesiyolar. kalan 31 liradan da 20 lira kargo kesse kaldı bana 11 lira. zaten ürünün gelişi 20 küsür lira. hiç satmasam daha iyiymiş.

çok uzun oldu ama net anlaşılması açısından detaylı anlatmak istedim. ben mağazamı kapattım ve yaptığım satışlar için de çok pişmanım
Trendyol çalışmalarımızı kapatmadan önce sanırım 50 tl altına farklı bir kargo fiyatlandırması yapıyolardı satıcı için. yani 40 tl ürün için sizden kesilen kargo bedeli 6-7 tl oluyordu diye hatırlıyorum. Eğer bunu da kaldırıp normal kargo fiyatlandırmasına geçtilerse yazıklar olsun gerçekten. Hem alıcıdan hem satıcıdan kargo bedeli almak çok yanlış bence.