Biraz geç oldu sanki ama bugün bu olayı duydum.
Demet Akalın parti gibi bir ortamda garsonun kafasından aşağı aşağılayarak içki dökmüş. İşte "bu ne böyle elma suyu mu getirdin bana" gibisinden söylemlerde bulunuyor bilmem ne.
Açıkçası ben Demet Akalın'dan daha çok garsonun sessiz kalmasına ayar oldum. Sonrasında öğrendim ki garson bir açıklamada bulunmuş. Açıklaması "kendisiyle başka projelerde beraber çalışmaktan gurur duyarım" ile başlayıp "şaka amaçlı bir hareketti o" demiş. Şahsen hiç samimi ve dürüst olmayan bir açıklama bence bu.
Bir grup insanın ödediği para karşılığında garsonu orada değişik fantezileriyle maymun etmesi hoş olmadığı gibi, garsonun bunu çok normal görmesi beni çok rahatsız etti. Beni rahatsız etti çünkü ben de uzun bir süre öylesi ortamlarda garsonluk yapmış biriyim. O ortamlardaki insanların ne denli burnu hava olduğunu da ve çalışana köpek muamelesi yaptığını da biliyorum. Yalnız bunu yiyen insan var, yemeyen insan var. Böylesi davranışların normal görülüp devam ettirilmesi hiç hoş değil. Böyle insanların mahal verdiği ve önünü açtığı çok şey var.
Bir de uzun süredir devam eden bir hareketmiş bu. Yani sadece Demet Akalın'ın o ortamda yaptığı bir hareket değilmiş bu yani.
İnsan sormaz mı bu hareket neden sadece garsona yapılıyor, diye. Yazık ya.