2 Yıllık okumuş ve ardından DGS ile mühendisliğe geçmiş biri olarak zaman kaybı olduğunu düşünüyorum. 2 Yıl orada zaman harcayacağıma tekrar hazırlanıp girseymişim zaman kazanırmışım. Çok eskiden olan 2 yıl oku sonra devam et olayı tamam yok. Evet muaf edilen dersler ama bunlar karışık. Örneğin 30 dersini muaf ettiler ama bunları farklı dönemlerden olduğunu düşünün yani siz yine 4 yıl okula gitmek zorunda oluyorsunuz.

Üstteki 4 yıllık okuyayım, bir title alayım dersen geçerli ama sadece 2 yıl okuyacağına hiç okuma, özellikle internet işlerini. Yani 2 yıl grafik tasarım okuyacağına otur öğren. Zaten eminim sallıyorum 2 yıl içinde tasarım konusunda ileri seviye olursun+'dan ingilizce öğrenebilirsin hatta ve hatta bir programlama dili bile katabilirsin. Yok ben sadece tasarım düşünüyorum diyorsan bu sürede iyi bir tasarımcı olabilir, dil öğrenebilir ve mesleğinin geleceği için kendini geliştirebilirsin.

Edit: (Kişisel düşünce) 2 yıl kazananlar olarak zaten tembel ve genel anlamda çalışmadığımız için bu puanları yaptık. Ben oturup 1 yıl çalışmam diyebilirsin. Burada kendine gerçekçi olman gerekiyor. Bir de okumadığında aileden çevreden baskı olacaksa okula gidip en azından etrafı susturabilir ve kendini geliştirebilirsin. Belki kim bilir okurken ilham ya da bir şey gelir yani bir şeyler değişir DGS girersin. Ben de öyle oldu. Ben okumam zaman ayıramam, çalışmam dedim ama Önlisansın 2. yılında bir şeyler değişti ve oturdum çalıştım şimdi mühendislik son sınıftayım.