Merhaba Arkadaşlar,
İnternet üzerinden e ticaret yapmak istiyorum. Ancak gidişatı ve sürecin nasıl olacağını bilmiyorum yani deneyimlemek istiyorum. Sizce vergilendirme işlemlerine başlamalımıyım ? vergi levhası vs şirket kurulumu. Yada 1 kaç ay sonra kuruluş işlemleri yaptırsam sıkıntı olur mu bu konuda fikir alabilir miyim ? . Çevrede uzaktan tanıdığım bir kaç kişi var adam metal işiyle uğraşıyor ne şirket kurmuş ne başka bişiy iyide iş yapıyor ancak ne hikmetse vergi incelenmesine girmemiş. O kadar banka hesaplarına para girmesine rağmen biz yapsak kesin gireriz sanırım
hocam şahıs şirketi kurabilirsiniz çok basit inter aktif vergi dairesinden çok kolay kuruluyor ama her halükarda bir muhasebeci ile iş yapmalısınız
https://mukellef.co/ göz atmanızı isterim bütçeniz varsa yurt dışında sanal firma kurun yurt dışı ile iş yapın veya Türkiye de yapacaksanız çok daha kolay oluyor e-ticaret faturalandırma olayları zaten kargo bunlar maliyet eğer kendiniz bir ürün üretmiyorsanız ilerleyen zamanlarda oranlar kurtarmaya bilir ama insanların olumsuz düşüncelerine takılmayın gerçekten bütçeniz varsa aliexpress alibaba gibi yerlerden toplu satılabilecek ürünleri satın alın örnek 500 adet veya ilk etap için 100 adet amazon fba yane amazonun deposuna gönderin onlar amazonun hizmet kalitesinde satsınlar size komisyonlar düşüp paranızı versinler çok güzel pasif gelir ama tabi ülkemiz vergi cenneti olduğu için hesabını kitabınızı iyi yapın derim