Yorumunuz ilk bakışta mantıklı gelse bile çok detayı var.
Bir insan neden google'da hizmet aramak varken bir eğitimi Instagram'da arasın ve ne kadar güvenilir olabilir ki? Udemy yerine Instagram'ın herhangi bir sayfasından eğitim satın almak bana göre oldukça güvensiz bir alışveriş olurdu.
Keşfet / Konu etiketi olayı ile bu tarz bir işe girişmek ve kitle edinebilmek çok çok uzun vakit alır ve arada bir güvenli pazaryeri yokken satış yapmak oldukça zordur.
Ayrıca kendimi gösterdiğim eğitim videoları çekecek olsaydım bu denemeye değer olabilirdi fakat bu şekilde de çalışmıyorum.
E o zaman bu bakış açısı ile kendiniz ile çakışıyorsunuz. Hedef kitleniz instagram kullanıcısı ama instagram ne kadar güvenilir ki diyerek eğitim verdiğiniz platformun üstünü çiziyorsunuz. Ben instagram üzerinden satış yapan birisi olarak etkileşim konusunda kendimi geliştirecek eğitimler araştıracak olsam ilk bakacağım yer yine instagram olacaktır. Eğitimi verecek olan kişi eğitim vereceği konuları kendisi ne kadar etkili kullanmış, ne kadar faydasını görmüş vs. bunları da görmeden neden eğitim alayım. Sözün özü tabiki sadece instagram veya sadece google şeklinde bir sonuç tabi ki yok ama tüm platformları bir şekilde aktif olarak kullanmak gerekir, hangisinden ne çıkacağı belli olmaz. Bana instagram üzerinden xx.xxx tutarlarında siparişler geliyor yurtdışından ve insanlar bu tutarları üretim öncesi tek seferde gözü kapalı gönderiyor. Bence eğitimlerinize güveniyorsanız izleyeceğiniz yol haritasını gözden geçirmelisiniz.