anilalps adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teşekkür ederim abi düşüncen için şuan tek düşüncem iş burda yapabileceğim iş lazım
Öncelikle yaşın hala ergenlik düzeyinde. Kendini kanıtlayamadığın için baban seni henüz adam yerine koymuyor.

Küfürler bu yüzden. Çadır almamasının nedenini sen daha iyi bilirsin. Ama güneşten korunmak için güzel bir şapka ayarlayabilirsin.

Ortaokulda ilk dönem matematiğimi zayıf getirdim. İkinci dönem düzeltmezsen sana amelelik yaptırırım dedi babam. Yine zayıf getirdim şartlı geçtim ama o yaz babam müteahhit bir arkadaşının yanında amelelik yaptırdı bana. Senin gibi sabahtan akşama çivi topladım, tuğla çektim ne denirse yaptım. Sonra üniversite zamanı inşaatında amelelik ettiğim apartmanda daire tuttum oturdum.

Siz bir ailesiniz. Sen ve annen çalışırken baban kumarda mı yiyor paraları? Adam 17 sene çalışıp sana bakmış. Bir yaz bir sene bir kaç sene çalışınca incilerin dökülmez. Bu sama okumanın kendini geliştirmenin kıymetini öğretir. Güneşin altında sabahtan akşama yanmayacağın bir iş bulmak için vasıflar edin kendini eğit.

Bak sen kilo konusunda da tamamen kendini kandırıyorsun. Zayıflamak için soor salonu falan lazım değil. Yürümek bedava, koşmak bedava, şınav bedava, barfiks bedava. Kendine yaşan söylemeyi bırak diyet yap. Ne yiyorsan azalt. Aç gezmeye aç uyumaya kendini alıştır. Şınav mekik çekmeye yürüyüş yapmaya koşmaya kendimi alıştır.

Başında bir anne baba var. Ve baban sana küfür edince egon inciniyor. Vasıfsız bir adam olursan patronun da küfreder. Vasfını yükselt, para kazanacak yetenekler edinmeye uğraş. Kilo ver. Kilo vermek için paran olmasına gerek yok, spor salonu, protein tozu lazım değil. Aç kalmaya ve daha az yemeğe kendini alıştır.

Çocuk büyük bir yüktür. Adam seni bu yaşına kadar getirmiş. Burada beyninin ön lobu gelişmemiş z kuşağından adamlar babanıj sana bakmak zorunda olduğunu söyleyebilir. Adam zaten bakmış bebekken pisliğini temizleyen, uykusuz geceler geçiren, seni okutan bu yaşa getiren bir baban var. Bu adamın hastalığını kapris olarak görmek garip. Artık para kazanabilen yaşa gelmişsin.

Kendini başka insanlar ile kıyaslayıp sahip olmadığın ve olamayacağın şeyler için üzülme. Senin yapman gereken işe gitmek para kazanmak ve böyle ağır şartlarda para kazanmak zorunda olmamak için kendini geliştirip yeni yetenekler kazanmak.