bir müşterim natro dan hosting hizmeti alıyo ayıptır söylemesi yıllığı 100$, hostingin süresi bitmiş 17 gün geçmiş, 30 güne kadar siteler aktif silinmiyor vs datalar duruyor ama hostingi uzatmadan yedeklerinizi alamıyosunuz desteğe yazınca hostingi uzatın öyle yedek alabilirsiniz yoksa alamazsınız diyor, 10-20 dkkalık erişim ya da yedekler istenince aynı şey tekrar ediliyor, uzatma süresine baktık 1 ay uzatıp silelim hostlarını gidelim bu firmadan diye, en kısa uzatma süresi 1 yıl

yani site yedeklerini alabilmek için 1800tl ödememizi istiyorlar, kendilerine yedekleri verirlerse 30 günü beklemeden hemen sileceğimi sunucularında yer de kaplamak istemediğimi söyledim ancak bir türlü yardımcı olmadılar. Domain konusunda firmalar nettir çok normal çünkü domain firmalar için geri dönüşsüz giderdir, hatalı domain aldım diyip iade isteyemezsiniz ancak hsting öyle değil fiziki bir şeyi sanal olarak bölüp bölüp satıyorlar bu yüzden bir çok firma desteğe yazınca taaviz verir örneğin güzel nette paket kısmında yazmayan bir bilgi bana canlı destekten sınırsız dendi, satın aldığımda 5 adet limit vardı, daha fazla kullanmam gerektiğini ve bana böyle söylenmediğini dedim anında sınırsız denebilcek miktara çevirdiler yani araştırmadılar bile çünkü söz konusu müşteri memnuniyetiydi ve bunun bilincindeler, aynı şekilde inode limitinde sorun yaşadım geçici olarak arttırcaz işiniz bitince haber verin dediler, inode yükselten dosyaları temizledim haber verdim limiti düşürmediler bile hala yüksekte duruyor, normal sınırın altındayım şuan ama sonuçta müşteri olarak bunu görmek ufak detayların sorun edilmediğini bilmek beni mutlu müşteriye çeviriyor, turhostta aynı şekilde çok yardımcı oluyor sadece düşük ziyaretçi sitelerde guzelnet yüksek trafikte turhostu mantıklı buluyorum, ama her halükarda 1 aylık çakma hosting firmaları bile silinmemişse bana yedeklerimi yarım saat içinde sunarken büyük bi firmanın gelipte 1800 tl öde demesi, durumu açıkladığımda uzatmazsan yedeği alamazsın demesi çok can sıkıcı, natroyu ne ben ne de herhangi bi müşterim kullanmaz bundan sonra

uzun zamandır bu tarz saçmalıkları olduğunu duyuyodum hala müşterileri olması bile şaşırtıcı