Gutenberg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
10/10 soru. Ben de yaşlandığımda zorla hayatta tutulmak istemem. Hem kendi içimde yaşayacağım psikolojik yük hem yakınlarımın taşıyacağı böyle bir yükün taşınmasını kabul edemem.

Bugün hastanedeydim daha. Muhtemelen 80-90 yaşlarında bir deri bir kemik kalmış bir teyze ameliyathaneye gidiyordu muhtemelen. Böyle durumlarda tam olarak beklenti nedir merak ediyorum. Rejenerasyonun çoktan sona erdiği yaşlar sonuçta, sadece nefes alsın ve hayatta kalsın yeter mi deniyor?
Kesinlikle katılıyorum
bunu dediğim zaman merhamet vicdan yoksunusun falan diyorlar ee zaten merhamet ve vicdanım olduğu için bunu düşünüyorum
anlamıyorlar anlamak istemiyorlar

digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir gün yaşlandığında anlarsın neden olduğunu...
Buna çözüm olarak yaşlı bir hastaya dönüştüğüm zaman yaşmak istemediğimi belirten bir belgeye imzayı şimdiden atmak en doğrusu olur yaşlı olduktan sonra yaşamak istesem bile buna engel olsunlar

Palria adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çünkü sağlıklı insanlar olmamız sağlığı yerinde olmayan ve acı çeken insanların hayatlarına müdahale hakkını bize vermiyor.

- kişi kendi isteğiyle ölmeyi isteyebilir bu hak kişiye tanınabilir ama kişinin dini düşüncesi buna el vermeyebilir ve insanın canı tatlıdır
hayatta kalma içgüdüsü her şeye rağmen baskın olacaktır.

- Yaşlılar olarak bakmayalım pek çok hastalık çeken insan var bu insanları da mı ölüme sürükleyelim ? ölüm seçeneğini sunduğumuz zaman Dünya eskisi gibi olmayacaktır,
çünkü bunu kendi çıkarı için kullanmak isteyen çok insan olacaktır ve o grupba da bunu sunalım bu gruba da sunalım tarzı çeşitlenecektir..

- Enn önemli nedenlerinden biri de EMPATİ 'dir sanırım.

-Pek çok farklı fikir oraya atılabilir bu konuda tek bir doğru yok gibi.
Öncelikle yaşlı ve hasta insanların kendi kararıyla bunu vermesi lazım bu yaygın olduğu zaman sonrasında sağlıklı bireyler olarak yaşlı ve sağlığı yerinde olmayan insanların hatta kalıp kalmamalarını belirleyebiliriz ama tabi ki bunu şuan düşünmüyorum o noktaya gelmemiz için benim fikrimdeki insanların yaygın olup yaşlı birer hastaya dönüştüklerinde kendi rızalarıyla ölmek istemeleri bu yaygın olduktan sonra rıza istemeyenlere geçebiliriz xd
bunu şuna benzetebilirsiniz sıcak suya kurbağayı atarsan ölür fakat soğuk suya koyup yavaş yavaş kaynatana kadar ısıt kurbağa tepki vermeden ölecektir. alıştıra alıştıra xd

- herhalde bu düşündüklerimin şimdi ve gelecekte olamamasının sebebi din olabilir ama zamanla dinsizlik daha yaygın olduğu o zaman bu düşündüğüm şeyler olabilir

- Şimdilik yaşlılar olarak bakıyorum bu düşündüklerim olduktan sonra yaşlı olmayan kesime geçebiliriz belki de geçmeyiz bu konu üzerine pek düşünmedim genel düşüncem yaşlılar üzerine

Bunları düşünmemdeki tek sebep hayatlarımızı kolaylaştırmak bizi ileriye götürmek
her ne kadar MERHAMETSİZ VİCDANSIZ olduğun için böyle düşünüyorsun deseler de ben MERHAMETLİ-VİCDANLI-HÜMANİST olduğum için bu şekilde düşünüyorum.
hümanist olmak merhametli olmak vicdanlı olmak insanları yaşatmaktan mı ibaret ?
yaşarken yaşadıklarımızın önemi yok herhalde bu kafa yapısındaki insanlarda neyse anlamazlar anlamak istemezler